نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبادی, زینبfa_IR
dc.contributor.authorدوست شناس, بابکfa_IR
dc.contributor.authorسخایی, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorغانمی, کمالfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T13:30:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T13:30:41Z
dc.date.available1400-12-14T13:30:41Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T13:30:41Z
dc.date.issued2021-11-01en_US
dc.date.issued1400-08-10fa_IR
dc.identifier.citationعبادی, زینب, دوست شناس, بابک, سخایی, نسرین, غانمی, کمال. (1400). مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی پپتیدهای هیدورلیز شده از پوسته خرچنگ Portunus segnis. مجله علمي شيلات ايران, 30(4), 65-77.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2441-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876998
dc.description.abstractخرچنگ‌‌های حقیقی همواره بخشی از صید جنبی را تشکیل می‌‌دهند. با در نظر گرفتن عدم مصرف مستقیم خرچنگ‌‌ها در منطقه، ضایعات پوسته آنها می‌‌تواند به منبع ارزشمند پروتئینی برای استخراج ترکیبات آنتی‌‌اکسیدان مورد بهره‌برداری قرار گیرد. در این مطالعه،  نمونه‌‌های خرچنگ Portunus segnis   به‌‌وسیله تور ترال با چشمه‌‌های 40 میلی‌متری از اعماق 30-20 متر از سواحل غربی استان خوزستان جمع‌آوری شدند. برای هیدرولیز پروتئین‌های پوسته خرچنگ از آنزیم‌های a-chymotrypsin، trypsin، Pepsin، Papain، Neutrase و Alcalase  استفاده شد. فعالیت آنتی‌‌اکسیدان پوسته خرچنگ به روش‌‌های حذف‌‌کردن رادیکال آزاد DPPH، سنجش قدرت کاهندگی آنتی‌‌اکسیدان و سنجش میزان فعالیت مهار ACE پروتئین‌های هیدرولیز شده مورد بررسی قرار گرفت.  بیشترین فعالیت حذف رادیکال دی فنیل‌‌‌‌پیکریل هیدرازیل (DPPH) برای پروتئین‌های هیدرولیز شده با آنزیم‌های کموتریپسین و پاپایین به‌ترتیب به میزان ۶۵/۱۳±۶۷/23 و 8۵/۰۲±۱۳/23 مشاهده گردید. کمترین میزان قدرت‌‌کاهندگی آنزیم‌‌های هیدرولیزکننده برای با آنزیم کموتریپسین 072/0 و بیشترین مقدار برای آنزیم پاپایین به میزان 122/0 محاسبه‌‌گردید. سطح فعالیت مهاری هیدرولیز حاصل از آنزیم‌‌های مختلف ناشی از خرچنگ نشان‌‌داد که بیشترین فعالیت مربوط به آنزیم پاپائین (20/16%) و کمترین آن مربوط به آنزیم آلکالاز (51/12%) بود. با توجه به مشاهدات به‌‌نظر می‌‌رسد که پروتئین‌های پوسته خرچنگ پس از هیدرولیز آنزیمی، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، قدرت‌‌کاهندگی و مهار ACE در حد متوسط دارند و احتمالا پس از تحقیقات تکمیلی از پروتئین‌‌های هیدرولیز شده اسکلت خارجی خرچنگ می‌توان به عنوان منبع مناسبی از ترکیبات  آنتی اکسیدان استفاده نمود.fa_IR
dc.format.extent602
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectPortunus segnisfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectهیدرولیز آنزیمیfa_IR
dc.subjectDPPHfa_IR
dc.subjectقدرت کاهندگیfa_IR
dc.subjectبيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی پپتیدهای هیدورلیز شده از پوسته خرچنگ Portunus segnisfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهرfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue4
dc.citation.spage65
dc.citation.epage77


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد