نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشرفخانی, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorقره خانی, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T13:30:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T13:30:38Z
dc.date.available1400-12-14T13:30:38Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T13:30:38Z
dc.date.issued2021-11-01en_US
dc.date.issued1400-08-10fa_IR
dc.identifier.citationشرفخانی, سمیرا, قره خانی, احمد. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: جداسازی فاژ مؤثر بر آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) از فاضلاب و استفاده از آن به منظور مهار رشد باکتری در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 30(4), 13-25.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2463-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876994
dc.description.abstractباکتریوفاژها ویروس­هایی هستند که سبب نابودی باکتری­ها می­شوند. در حال حاضر تمایل برای استفاده از آن­ها جهت مهار و نابودی باکتری­های بیماری­زای منتقل شونده از طریق غذا وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر جداسازی و شناسایی مولکولی فاژهای مهار کننده رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا از آب تصفیه شده فاضلاب شهری ارومیه و مهار آلودگی تجربی آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی بود. برای این منظور مقدار یک لیتر نمونه آب تصفیه شده شهری از سیستم تصفیه خانه ارومیه تهیه و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شد. جهت جداسازی باکتریوفاژ از نمونه آب تصفیه شده از کلروفرم استفاده شد. هم‌چنین از سویه استاندارد باکتری آئروموناس هیدروفیلا برای سنجش خاصیت ضد میکروبی فاژهای جدا شده استفاده گردید. در مرحله نهایی به کمک هضم آنزیمی شناسایی مولکولی فاژها انجام گرفت. در مرحله دوم ابتدا ماهی کپور معمولی به صورت تازه تهیه و گوشت آن چرخ شد، سپس با مقادیر ثابتی باکتری آئروموناس هیدروفیلا به صورت تجربی آلوده و چهار سطح متفاوت از باکتریوفاژ موثر بر آن به گوشت اضافه شد. نمونه­های گوشت به ترتیب شامل کنترل منفی، کنترل مثبت و چهار تیمار حاوی تیترهای مختلف باکتریوفاژ به مدت یک هفته در دمای یخچال نگهداری شدند. در پایان روز هفتم نمونه‌برداری برای شمارش باکتری و تعیین تیتر فاژ انجام گرفت. یافته­ها نشان داد که فاژ موثر بر رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا در نمونه آب تصفیه شده وجود دارد و به‌طور موثری از رشد باکتری ممانعت به عمل می­آورد. همچنین نتایج نشان داد که به طور معنی‌داری رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا با به‌کار بردن سطوح 10000 و 100000 واحد تشکیل دهنده پلاک باکتریوفاژ مهار می­شود. بر اساس نتایج حاصل می­توان نتیجه گرفت که فاژ موثر بر رشد آئروموناس هیدروفیلا می‌تواند به‌طور مطلوبی در مواد غذایی جهت مهار رشد آئروموناس هیدروفیلا بکار برود.fa_IR
dc.format.extent474
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectباکتریوفاژfa_IR
dc.subjectفاضلابfa_IR
dc.subjectکپور معمولیfa_IR
dc.subjectگوشت چرخ شدهfa_IR
dc.subjectAeromonas hydrophilafa_IR
dc.subjectميكروبيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: جداسازی فاژ مؤثر بر آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) از فاضلاب و استفاده از آن به منظور مهار رشد باکتری در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکوfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue4
dc.citation.spage13
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد