| dc.contributor.author | شرفخانی, سمیرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قره خانی, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-12-14T13:30:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-03-05T13:30:38Z | |
| dc.date.available | 1400-12-14T13:30:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-03-05T13:30:38Z | |
| dc.date.issued | 2021-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شرفخانی, سمیرا, قره خانی, احمد. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: جداسازی فاژ مؤثر بر آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) از فاضلاب و استفاده از آن به منظور مهار رشد باکتری در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 30(4), 13-25. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2463-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876994 | |
| dc.description.abstract | باکتریوفاژها ویروسهایی هستند که سبب نابودی باکتریها میشوند. در حال حاضر تمایل برای استفاده از آنها جهت مهار و نابودی باکتریهای بیماریزای منتقل شونده از طریق غذا وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر جداسازی و شناسایی مولکولی فاژهای مهار کننده رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا از آب تصفیه شده فاضلاب شهری ارومیه و مهار آلودگی تجربی آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی بود. برای این منظور مقدار یک لیتر نمونه آب تصفیه شده شهری از سیستم تصفیه خانه ارومیه تهیه و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شد. جهت جداسازی باکتریوفاژ از نمونه آب تصفیه شده از کلروفرم استفاده شد. همچنین از سویه استاندارد باکتری آئروموناس هیدروفیلا برای سنجش خاصیت ضد میکروبی فاژهای جدا شده استفاده گردید. در مرحله نهایی به کمک هضم آنزیمی شناسایی مولکولی فاژها انجام گرفت. در مرحله دوم ابتدا ماهی کپور معمولی به صورت تازه تهیه و گوشت آن چرخ شد، سپس با مقادیر ثابتی باکتری آئروموناس هیدروفیلا به صورت تجربی آلوده و چهار سطح متفاوت از باکتریوفاژ موثر بر آن به گوشت اضافه شد. نمونههای گوشت به ترتیب شامل کنترل منفی، کنترل مثبت و چهار تیمار حاوی تیترهای مختلف باکتریوفاژ به مدت یک هفته در دمای یخچال نگهداری شدند. در پایان روز هفتم نمونهبرداری برای شمارش باکتری و تعیین تیتر فاژ انجام گرفت. یافتهها نشان داد که فاژ موثر بر رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا در نمونه آب تصفیه شده وجود دارد و بهطور موثری از رشد باکتری ممانعت به عمل میآورد. همچنین نتایج نشان داد که به طور معنیداری رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا با بهکار بردن سطوح 10000 و 100000 واحد تشکیل دهنده پلاک باکتریوفاژ مهار میشود. بر اساس نتایج حاصل میتوان نتیجه گرفت که فاژ موثر بر رشد آئروموناس هیدروفیلا میتواند بهطور مطلوبی در مواد غذایی جهت مهار رشد آئروموناس هیدروفیلا بکار برود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 474 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | باکتریوفاژ | fa_IR |
| dc.subject | فاضلاب | fa_IR |
| dc.subject | کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | گوشت چرخ شده | fa_IR |
| dc.subject | Aeromonas hydrophila | fa_IR |
| dc.subject | ميكروبيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: جداسازی فاژ مؤثر بر آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) از فاضلاب و استفاده از آن به منظور مهار رشد باکتری در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 13 | |
| dc.citation.epage | 25 | |