نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشاه حسینی, سیدرسولfa_IR
dc.contributor.authorصفری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorجوادیان, سیدروح الهfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T13:30:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T13:30:22Z
dc.date.available1400-12-14T13:30:22Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T13:30:22Z
dc.date.issued2021-07-01en_US
dc.date.issued1400-04-10fa_IR
dc.identifier.citationشاه حسینی, سیدرسول, صفری, رضا, جوادیان, سیدروح اله. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: بررسی اثر آنتیاکسیدانی پوشش خوراکی پولولان حاوی عصاره علف چشمه (Nasturtiumn officinale ) بر فساد شیمیایی فیله فیل ماهی (Huso huso) طی دوره نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران, 30(2), 133-146.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2278-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876976
dc.description.abstractدر این پژوهش تاثیر پوشش خوراکی پولولان حاوی عصاره گیاه علف چشمه بر کیفیت و ماندگاری فیله فیل ماهی نگهداری شده در یخچال طی مدت زمان 16 روز مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا عصاره علف چشمه به دو روش فراصوت و غرقابی استخراج شد. مقادیر ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره تعیین شد. مقادیر ترکیبات فنلی برای عصاره غرقابی برابر  با 43/586 میلی‌گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک و برای عصاره فراصوت برابر 57/879 میلی گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک بود. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره استخراجی به روش فراصوت به طور معنی‌داری بالاتر از عصاره استخراجی به روش غرقابی بود. بنابراین، عصاره استخراجی به روش فراصوت به پوشش خوراکی افزوده شد. 4 تیمار فیله فیل ماهی شامل شاهد، پوشش پولولان، پوشش پولولان+ عصاره ppm 500، پوشش پولولان+ عصاره ppm 1000 به صورت دوره ای مورد ارزیابی شیمیایی قرار گرفتند که شامل بررسی مقادیر عدد پراکسید (PV)، مقادیر تیوباربیوتیک اسید (TBA)، اسید چرب آزاد (FFA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVBN) و pH بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تیمارهای حاوی عصاره گیاه علف چشمه فساد اکسیداتیو را در فیله ماهی به طور معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد کاهش نشان می‌دهد و نتایج مشاهده شده در تیمار حاوی پوشش پولولان+ عصاره ppm 1000 نسبت به سایر تیمارها بهتر است. مقادیر pH و مجموع بازهای نیتروژنی در تیمار مذکور نیز معنی‌دار بود. تیمار شاهد تنها تا 6 روز از محدوده مجاز شیمایی برخوردار بود اما تیمار حاوی پوشش پولولان+ عصاره ppm 1000 تا انتهای دوره نگهداری از مقادیر مجاز برخوردار بود. نتیجه‌گیری نهایی نشان می‌دهد که پوشش پولولان به همراه عصاره علف چشمه می‌تواند به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی سبب تاخیر فساد شیمیایی و افزایش عمر ماندگاری فیله فیل ماهی شود.fa_IR
dc.format.extent661
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectفیلهfa_IR
dc.subjectفیل ماهیfa_IR
dc.subjectپوشش خوراکیfa_IR
dc.subjectپولولانfa_IR
dc.subjectعصاره علف چشمهfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: بررسی اثر آنتیاکسیدانی پوشش خوراکی پولولان حاوی عصاره علف چشمه (Nasturtiumn officinale ) بر فساد شیمیایی فیله فیل ماهی (Huso huso) طی دوره نگهداری در یخچالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentاشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی، مازندران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage133
dc.citation.epage146


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد