تهیه پخشینه رژیمی با استفاده از پکتین و ژلاتین حاصل از پوست کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) و ارزیابی آن طی پنج هفته نگهداری در یخچال
(ندگان)پدیدآور
جلیلی, حسنسیف زاده, مینا
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با هدف تعیین امکان تولید پخشینه رژیمی با استفاده از ژلاتین حاصل از پوست کپور نقرهای پرورشی و پکتین و مقایسه اثر غلظتهای مختلف ژلاتین و پکتین بر کیفیت رنگ پخشینه کم چرب، تغییرات شیمیایی و میکروبی طی نگهداری در یخچال انجام شد. شش تیمار با غلظتها و نسبتهای مختلف ژلاتین ماهی به پکتین تهیه شد. آزمایشهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی شامل اسیدیته، pH، شمارش کلی باکتریها، باکتریهای سرمادوست، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر و تعیین عمر ماندگاری در دمای یخچال انجام شد. اسیدیته وpH اختلاف معنیدار بین تیمارهای مختلف نشان ندادند. تیمارهای آزمایشی به مدت 4 هفته از ویژگی رنگ و میکروبی قابل پذیرش برخوردار بودند. اسیدیته و ویژگیهای میکروبی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیدار نشان ندادند. بین تیمارهای آزمایشی از نظر رنگ نیز اختلاف معنیدار مشاهده نگردید. نتایج نشان داد که ژلاتین اسیدی استحصالی از پوست کپور نقرهای میتواند در ترکیب با پکتین، امکان تولید پخشینه رژیمی را فراهم نماید. مقدار 4 درصد ژلاتین ماهی و پکتین، به نسبت مساوی، برای تولید پخشینه کمچرب پیشنهاد میشود.
کلید واژگان
پخشینه رژیمیژلاتین پوست کپور نقرهای
پکتین
عمر ماندگاری
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
تاریخ نشر
2020-07-011399-04-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
شاپا
1026-13542322-5998



