نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقریشی, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorاصفهانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorعسگرزاد, شیماfa_IR
dc.contributor.authorپیاهو, لالهfa_IR
dc.contributor.authorحاجی‌زاده شرف‌آباد, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-10T21:52:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-01T21:52:19Z
dc.date.available1400-12-10T21:52:19Zfa_IR
dc.date.available2022-03-01T21:52:19Z
dc.date.issued2021-12-01en_US
dc.date.issued1400-09-10fa_IR
dc.identifier.citationقریشی, زهره, اصفهانی, علی, عسگرزاد, شیما, پیاهو, لاله, حاجی‌زاده شرف‌آباد, فاطمه. (1400). ارتباط بین مصرف الکل و سرطان پانکراس: یک مرور نظام‌مند مطالعات هم‌گروهی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 79(10), 743-753.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-11462-other.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/847454
dc.description.abstractزمینه و هدف: در بین انواع سرطان‌ها، سرطان پانکراس یکی از وخیم‌ترین پیش‌آگهی‌ها را دارد. مصرف اتانول به‌دلیل نقش آن در بسیاری از مسیرهای سیگنالی و متابولیکی سرطان‌زا و نیز یکی از دلایل اصلی ایجاد پانکراتیت مزمن که به نوبه‌خود زمینه‌ساز ایجاد سرطان پانکراس محسوب می‌شود می تواند از عوامل خطر ابتلا به این بدخیمی باشد، با این‌حال شواهد در این زمینه متناقض است. این مطالعه با هدف بررسی جامع مطالعات موجود در زمینه‌ ارتباط بین مصرف مشروبات الکلی و خطر سرطان پانکراس مبتنی بر مرور نظام‌مند مطالعات هم‌گروهی انجام شد. روش بررسی:  پایگاه‌های الکترونیکی شامل PubMed،Scopus ، Web of science و Google scholar با استفاده از کلمات کلیدی “Pancreatic cancer” و“Alcohol” و کلمات مشابه جستجو شد تا مقالات هم‌گروهی که از سال 1990 تا آوریل 2021 در زمینهی الکل و سرطان پانکراس منتشر شده بودند، گردآوری شود. یافته‌ها:  در مجموع 858 مقاله شناسایی شد که از بین آنها 22 مقاله معیارهای ورود به این مرور نظام‌مند را داشتند. نتایج مطالعات به صورت کیفی گزارش شد. بررسی جامع مطالعات نشان داد که مصرف مقادیر کم تا متوسط الکل ارتباط مستقیم غیرمعنا‌دار با سرطان پانکراس داشت، در حالی‌که مصرف مقادیر زیاد مشروبات الکلی، به‌ویژه از نوع لیکور ارتباط مستقیم و چشمگیری با خطر سرطان پانکراس یا مرگ ناشی از آن نشان داد. نتیجه‌گیری:  مصرف مقادیر بالای الکل در مدت طولانی می‌تواند خطر سرطان پانکراس را افزایش دهد. مطالعات تحلیلی با مدت پیگیری طولانی‌تر و کنترل متغیرهای مخدوشگر جهت دستیابی به نتایج با ثبات و عاری از خطا مورد نیاز است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectالکلfa_IR
dc.subjectمشروبات الکلیfa_IR
dc.subjectسرطان پانکراسfa_IR
dc.subjectمرور نظام‌مند.fa_IR
dc.titleارتباط بین مصرف الکل و سرطان پانکراس: یک مرور نظام‌مند مطالعات هم‌گروهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.fa_IR
dc.citation.volume79
dc.citation.issue10
dc.citation.spage743
dc.citation.epage753


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد