بررسی خواص ضدویروسی لاکتوباسیلوس رامنوسوس روی هرپس سیمپلکس ویروس تیپ دو
(ندگان)پدیدآور
معظمی گودرزی, مهدیفاضلی, محمد رضااخوان سپهی, عباسعیدی, اکرمنوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: شیوع بالای عفونتهای متنوع ژنیتال در میان بانوان و گسترش روزافزون مقاومت دارویی عامل انگیزش در کاربرد هدفمند پروبیوتیکها در پیشگیری و درمان این ضایعات است. این پژوهش کوشیده است تا اثر باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس را روی مهار هرپس سیمپلکس ویروس تیپ دو ارزیابی نماید.
مواد و روش کار: در میان 25 نمونه باکتری لاکتیک اهداشده به این پژوهش، لاکتوباسیلوس رامنوسوس با تستهای بیوشیمیایی و مولکولی تعیین هویت شده و سپس خواص ضدویروسی مایع رویی کشت آن در غلظتهای 5، 10، 15 و 20 درصد روی ویروس هرپس سمپکس تیپ 2 از طریق انجام آزمون شمارش تعداد پلاک روی رده سلولی هلا مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: با تأثیر مایع رویی کشت لاکتوباسیلوس رامنوسوس 6 ساعت قبل، همزمان و 6 ساعت پس از آلوده کردن رده سلولی به ویروس هرپس، تعداد پلاک ایجادشده در رده سلولی هلا کاهش یافت. بیشترین میزان کاهش پلاکها در غلظت 20 درصد مایع رویی و 6 ساعت قبل از آلوده کردن رده سلولی مشاهده شد.
بحث و نتیجهگیری: متابولیتهای پروبیوتیکی نقش مهمی را در برقراری مهار علیه پاتوژنهای تناسلی ایفا میکنند. با توجه به بیشترین اثر مهاری مایع رویی کشت لاکتوباسیلوس رامنوسوس، 6 ساعت قبل از آلوده کردن رده سلولی و با تعمیم احتمالی آن به شرایط درون تنی میتوان نتیجه گرفت که فلورمیکروبی واژن احتمالاً قادر به مهار اتصال و استقرار ویروس در مراحل نخستین ایجاد عفونت میباشد. این در حالی است که پس از ورود پارتیکلهای ویروسی به سلولهای میزبان، اثر مهاری مایع رویی کشت باکتری به شکل معناداری کاهش میابد. مکانیسمهای احتمالی مختلفی نظیر ایجاد اختلال در اتصال ویروس، خنثیسازی ویروس و همچنین اخلال در روی دادهای درونسلولی دخیل در تکثیر ویروس در این میان نقشآفرینند.
کلید واژگان
لاکتوباسیلوس رامنوسوسهرپس سیمپکس ویروس تیپ دو
میکروبیولوژی
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2021-10-011400-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم وتحقیقات، تهران، ایراناستاد گروه کنترل غذا و دارو، مرکز تضمین کیفیت دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول)
استاد گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران




