نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorناصری, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorعباسیان, عباسfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-10T19:43:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-01T19:43:49Z
dc.date.available1400-12-10T19:43:48Zfa_IR
dc.date.available2022-03-01T19:43:49Z
dc.date.issued2022-02-20en_US
dc.date.issued1400-12-01fa_IR
dc.date.submitted2020-09-05en_US
dc.date.submitted1399-06-15fa_IR
dc.identifier.citationناصری, محبوبه, عباسیان, عباس. (1400). بررسی ارتباط سطح کشت و عملکرد زعفران در بخش کدکن تربت حیدریه. علوم باغبانی, 35(4), 549-560. doi: 10.22067/jhs.2021.61942.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61942.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_40037.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/843198
dc.description.abstractاین تحقیق به منظور بررسی ارتباط سطح کشت و عملکرد و مقایسه عملکرد زعفران در روستاهای بخش کدکن تربت حیدریه در سال­های 1396 و 1398 انجام شد. از داده­های سطح کشت و عملکرد زعفران در 95 مزرعه در سال 1396 و 173 مزرعه در سال 1398 بخش کدکن تربت حیدریه جهت تجزیه و تحلیل سطح کشت و عملکرد زعفران استفاده شد. این داده­ها از اطلاعات معرفی­نامه­های صادر شده برای تحویل زعفران به مراکز خرید حمایتی توافقی و مصاحبه چهره به چهره با تولید کنندگان زعفران در سال­های 1396 و 1398 جمع‌آوری شد. بر اساس نتایج عملکرد زعفران در روستاهای بخش کدکن در سال 1396 و 1398 به‌ترتیب 5/17 و 8/64 کیلوگرم کلاله خشک در هکتار بود. بر اساس نتایج عملکرد زعفران در سال 1398 نسبت به سال 1396 به دلیل شرایط اقلیمی و مدیریتی، 67 درصد افزایش داشته است. برازش داده­های سطح کشت و عملکرد 95 مزرعه زعفران در سال 1396 با استفاده از مدل خطی نشان داد که با افزایش سطح زیر کشت زعفران، عملکرد کاهش می­یابد (**0/26 (R=. همچنین در مدل چند جمله­ای درجه دو با افزایش سطح زیر کشت تا سطح پنج هکتار عملکرد کاهش پیدا کرد و از آن به بعد کمی روند افزایشی نشان داد (**0/26 (R=. برازش داده­های سطح کشت و عملکرد 173 مزرعه زعفران در سال 1398 بر اساس مدل چند جمله­ای درجه دو (**0/24 (R= نشان داد با افزایش سطح زیر کشت تا سطح هفت هکتار عملکرد کاهش پیدا کرد و از آن به بعد روند افزایشی داشت. در مدل چند جمله­ای درجه سه (**0/28 (R= نیز مانند درجه دو عملکرد تا سطح هفت هکتار کاهش و پس از آن افزایش را نشان داد و سپس ثابت شد. بر اساس نتایج تحقیق حاضر و با توجه به اینکه زعفران جزو محصولاتی است که نیاز کارگری زیادی دارد و با نظام خانوادگی اداره شده، کشت این گیاه برای خرده مالکین نسبت به عمده مالکین بخش کشاورزی بیشتر توصیه می­شود.fa_IR
dc.format.extent561
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61942.0
dc.subjectرگرسیونfa_IR
dc.subjectهمبستگیfa_IR
dc.subjectشرایط اقلیمیfa_IR
dc.subjectتولید زعفرانfa_IR
dc.subjectبارندگیfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleبررسی ارتباط سطح کشت و عملکرد زعفران در بخش کدکن تربت حیدریهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت حیدریهfa_IR
dc.contributor.departmentرئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش کدکن تربت حیدریهfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue4
dc.citation.spage549
dc.citation.epage560


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد