| dc.contributor.author | سیدی, اعظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | فیروزبخت, زینب | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمد زاده, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-12-10T19:43:45Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-03-01T19:43:46Z | |
| dc.date.available | 1400-12-10T19:43:45Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-03-01T19:43:46Z | |
| dc.date.issued | 2022-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-06-24 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-04-04 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سیدی, اعظم, فیروزبخت, زینب, احمد زاده, مریم. (1400). بررسی ارزش غذایی و کیفیت ظاهری میوه ده رقم پرتقال (Citrus sinensis) روی پایه نارنج (Citrus aurantium). علوم باغبانی, 35(4), 507-520. doi: 10.22067/jhs.2021.61874.0 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61874.0 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_40060.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/843195 | |
| dc.description.abstract | میوه پرتقال به دلیل ارزش غذایی بالا به حفظ سلامت انسان و تامین امنیت غذایی آن کمک میکند و همچنین به دلیل خواص آنتیاکسیدانی فیتوشیمیایی و آنتیباکتریال، کاربرد فراوانی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی دارد. این تحقیق به منظور تعیین کیفیت ظاهری و ارزش غذایی میوه ده رقم پرتقال (تامسون ناول، تاراکو، مارس ارلی، فراست ناول، محلی، ایتالیایی، خرم آبادی، هاملین، موربلد و والنسیا مراکشی) پیوند شده روی پایه نارنج در شرایط آب و هوایی جیرفت و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد. ارقام تامسون ناول، فراست ناول و ایتالیایی دارای بالاترین کیفیت تازهخوری از نظر ویژگیهای ظاهری (وزن، حجم، طول، تعداد بذر و شاخص شکل میوه) در بین ده رقم مورد ارزیابی داشتند. همه ارقام مورد بررسی در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی قرار داشتند و به دلیل شاخص تکنولوژی بالا جهت آبگیری مناسب بودند. مقدار ویتامین ث بین 57 تا 109 میلیگرم در صد میلیلیتر آبمیوه و ظرفیت آنتیاکسیدانی بین 65 تا 94 درصد متغیر بود. ارقام موربلد، والنسیا مراکشی، فراست ناول و مارس ارلی به دلیل ویتامین ث بیشتر و ارقام هاملین، محلی، تاراکو و فراست ناول به دلیل ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتر از ارزش غذایی بیشتری برخوردار بودند. رقم خرمآبادی رنگیزههای کاروتنوئیدی بالاتری در آبمیوه و پوست داشت. بنابراین بیشتر ارقام مورد بررسی از ارزش تازه خوری و ارزش تغذیهای بالایی برخوردار بودند اما در بین آنها رقم فراست ناول با توجه به اینکه از نظر مقدار ویتامین ث، ظرفیت آنتیاکسیدانی، شاخص تکنولوژی و ویژگیهای ظاهری در گروههای آماری بالاتر و از نظر تعداد بذر در گروه آماری پایینتر قرار داشت به عنوان بهترین رقم انتخاب شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 874 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61874.0 | |
| dc.subject | اسیدیته قابل تیتراسیون | fa_IR |
| dc.subject | شاخص فیزیولوژیکی | fa_IR |
| dc.subject | کاروتنوئید | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین ث | fa_IR |
| dc.subject | میوه کاری | fa_IR |
| dc.title | بررسی ارزش غذایی و کیفیت ظاهری میوه ده رقم پرتقال (Citrus sinensis) روی پایه نارنج (Citrus aurantium) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 35 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 507 | |
| dc.citation.epage | 520 | |