نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسیدی, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorفیروزبخت, زینبfa_IR
dc.contributor.authorاحمد زاده, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-10T19:43:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-01T19:43:46Z
dc.date.available1400-12-10T19:43:45Zfa_IR
dc.date.available2022-03-01T19:43:46Z
dc.date.issued2022-02-20en_US
dc.date.issued1400-12-01fa_IR
dc.date.submitted2020-06-24en_US
dc.date.submitted1399-04-04fa_IR
dc.identifier.citationسیدی, اعظم, فیروزبخت, زینب, احمد زاده, مریم. (1400). بررسی ارزش غذایی و کیفیت ظاهری میوه ده رقم پرتقال (Citrus sinensis) روی پایه نارنج (Citrus aurantium). علوم باغبانی, 35(4), 507-520. doi: 10.22067/jhs.2021.61874.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61874.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_40060.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/843195
dc.description.abstractمیوه پرتقال به دلیل ارزش غذایی بالا به حفظ سلامت انسان و تامین امنیت غذایی آن کمک می­کند و همچنین به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی فیتوشیمیایی و آنتی­باکتریال، کاربرد فراوانی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی دارد. این تحقیق به منظور تعیین کیفیت ظاهری و ارزش غذایی میوه ده رقم پرتقال (تامسون ناول، تاراکو، مارس ارلی، فراست ناول، محلی، ایتالیایی، خرم آبادی، هاملین، موربلد و والنسیا مراکشی) پیوند شده روی پایه نارنج در شرایط آب و هوایی جیرفت و در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد. ارقام تامسون ناول، فراست ناول و ایتالیایی دارای بالاترین کیفیت تازه­خوری از نظر ویژگی­های ظاهری (وزن، حجم، طول، تعداد بذر و شاخص شکل میوه) در بین ده رقم مورد ارزیابی داشتند. همه ارقام مورد بررسی در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی قرار داشتند و به دلیل شاخص تکنولوژی بالا جهت آبگیری مناسب بودند. مقدار ویتامین ث بین 57 تا 109 میلی­گرم در صد میلی­لیتر آبمیوه و ظرفیت آنتی­اکسیدانی بین 65 تا 94 درصد متغیر بود. ارقام موربلد، والنسیا مراکشی، فراست­ ناول و مارس ارلی به دلیل ویتامین ث بیشتر و ارقام هاملین، محلی، تاراکو و فراست ­ناول به دلیل ظرفیت آنتی­اکسیدانی بالاتر از ارزش غذایی بیشتری برخوردار بودند. رقم خرم­آبادی رنگیزه­های کاروتنوئیدی بالاتری در آبمیوه و پوست داشت. بنابراین بیشتر ارقام مورد بررسی از ارزش تازه خوری و ارزش تغذیه­ای بالایی برخوردار بودند اما در بین آنها رقم فراست ناول با توجه به اینکه از نظر مقدار ویتامین ث، ظرفیت آنتی­اکسیدانی، شاخص تکنولوژی و ویژگی­های ظاهری در گروه­های آماری بالاتر و از نظر تعداد بذر در گروه آماری پایین­تر قرار داشت به عنوان بهترین رقم انتخاب شد.fa_IR
dc.format.extent874
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61874.0
dc.subjectاسیدیته قابل تیتراسیونfa_IR
dc.subjectشاخص فیزیولوژیکیfa_IR
dc.subjectکاروتنوئیدfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleبررسی ارزش غذایی و کیفیت ظاهری میوه ده رقم پرتقال (Citrus sinensis) روی پایه نارنج (Citrus aurantium)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue4
dc.citation.spage507
dc.citation.epage520


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد