• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 35, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 35, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین آللوتیپ ژن S-RNase و ناحیه پیشبر ژن MdMYB10 در چند ژنوتیپ سیب (Malus spp.)

    (ندگان)پدیدآور
    وکیلی قرطاول, معصومهمهنا, ناصر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    664.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقالات پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سیب (Malus spp.) یکی از مهم­ترین درختان میوه مناطق معتدله است. رنگ گوشت میوه سیب، از سفید تا قرمز متغیر است و تجمع مقدار بالایی از آنتوسیانین باعث قرمز بودن گوشت میوه آن می‌باشد، چنین افزایشی در مقدار آنتوسیانین در بسیاری از موارد به دلیل بیان بالای ژن MdMYB10 در بسیاری از بافت­ها از جمله گوشت میوه است، با این وجود،‌ در مواردی،‌ یک مکان ژنی پیوسته با آلل S3 مکان ژنی S-RNase، به عنوان مسئول قرمزی گوشت میوه در بعضی از ژنوتیپ­ها پیشنهاد شده است. برای بررسی سازوکار قرمز بودن رنگ گوشت میوه در برخی ژنوتیپ­های محلی، استخراج DNA ژنومی از نمونه­های برگی بدست آمده از 9 ژنوتیپ سیب با گوشت قرمز و گوشت سفید انجام شد و آللوتیپ آنها از نظر ناحیه پیشبری ژن MdMYB10 و نیز وجود آلل S3 در مکان ژنی S-RNase با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز برای تکثیر با آغازگرهای اختصاصی هر ژن و الکتروفورز ژل آگارز قطعات تکثیر شده، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که ژنوتیپ‌های گوشت سفید در ناحیه پیشبری ژن MdMYB10 فاقد آلل R6 بوده و همگی هموزیگوت R1R1 تشخیص داده شدند. در حالی‌که، ارقام سیب گوشت قرمز دارای حداقل یک آلل R6 در ناحیه پیشبری بوده و از نظر ژنوتیپ مکان ژنی خودناسازگاری S-RNase، آلل S3 را دارا بودند. بنابراین، می­توان نمونه­های مذکور را هیبریدی از واریته ‘Niedzwetzkyana' دانست. ممکن است گوشت قرمزی در یکی از ژنوتیپ­های مورد بررسی که برای ناحیه پیشبری R1R1 بود، مربوط به مکان ژنی پیوسته با آلل S3 مکان ژنی S-RNase باشد. استفاده از این ژنوتیپ‌های گوشت قرمز برای اصلاح میوه­هایی با آنتوسیانین بالا توصیه می‌گردد.
    کلید واژگان
    آنتوسیانین؛ سیب گوشت قرمز؛ ناحیه پیشبری ژن MdMYB10
    S-RNase
    بیوتکنولوژی و اصلاح درختان و گل های زینتی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2022-02-20
    1400-12-01
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

    URI
    https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.60821.0
    https://jhs.um.ac.ir/article_40071.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/843192

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب