نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتقوایی فرد, نحلهfa_IR
dc.contributor.authorغنی, عسکرfa_IR
dc.contributor.authorحسینی فرهی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1400-07-02T16:05:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-09-24T16:05:08Z
dc.date.available1400-07-02T16:05:08Zfa_IR
dc.date.available2021-09-24T16:05:08Z
dc.date.issued2021-11-22en_US
dc.date.issued1400-09-01fa_IR
dc.date.submitted2020-09-05en_US
dc.date.submitted1399-06-15fa_IR
dc.identifier.citationتقوایی فرد, نحله, غنی, عسکر, حسینی فرهی, مهدی. (1400). تأثیر مرحله بلوغ میوه بر ویژگی‌های فیزیکیوشیمیایی و پلی‌فنل‌های میوه اترج صغیر (Citrus medica var. medica Proper.). علوم باغبانی, 35(3), 427-446. doi: 10.22067/jhs.2020.61947.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2020.61947.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39802.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/841349
dc.description.abstractبه منظور بررسی تأثیر مرحله بلوغ میوه بر ویژگی­های بیوشیمیایی بخش­های مختلف میوه اترج صغیر، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی با دو فاکتور و چهار تکرار اجرا گردید. فاکتور اول، دارای چهار سطح شامل مراحل مختلف بلوغ میوه (سبزرسیده، تغییررنگ پوست، زردرسیده و بسیاررسیده) بود. فاکتور دوم دارای چهار سطح شامل بخش‌های مختلف میوه اترج صغیر (فلاودو، آلبیدو، تفاله و آب‌میوه) بود. مهمترین صفات اندازه­گیری شده شامل میزان فلاون و فلاونول، فلاونوئید کل، ترکیبات فنلی کل و فعالیت آنتی­اکسیدانی بود. تغییرات فیزیکی بخش­های مختلف میوه و همچنین ویژگی­های مربوط به آب­میوه (اسیدیته، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل­تیتر و ویتامین ث) در طی بلوغ میوه اندازه­گیری شد. مهمترین ترکیبات فیتوشیمیایی بخش فلاودو شامل درصد و عملکرد اسانس، محتوی کلروفیل و پلی­فنل­ها ­(روتین، ترانس-فرولیک اسید، هسپریدین، هسپرتین و کوئرستین) در طی رسیدن میوه بررسی شد. نتایج نشان­دهنده تاثیر معنی­دار مرحله بلوغ میوه بر بیشتر صفات مورد بررسی بود. بیشترین میزان فلاون و فلاونول (377/0 میلی­گرم برگرم) و فلاونوئید کل (38/16 میلی­گرم برگرم) مربوط به فلاودو در مرحله بسیار رسیده بود. بالاترین میزان اسانس فلاودو (37/2 درصد حجمی-وزنی) در مرحله تغییر رنگ اندازه­گیری شد و با پیشرف بلوغ محتوی کلروفیل دستخوش تغییرات نزولی گردید. پیشرفت بلوغ باعث کاهش بیشتر اجزای پلی­فنل­های اندازه­گیری شده شامل هسپریدین (86/1 به 68/0 میلی­گرم برگرم)، کوئرستین (62/1 به 89/0 میلی­گرم برگرم) و روتین (42/0 به 17/0 میلی­گرم برگرم) گردید. به طور کلی بخش فلاودو به عنوان مهم­ترین بخش دارویی میوه اترج و مراحل ابتدایی بلوغ زمان مناسب­تری برای برداشت تعیین گردید.fa_IR
dc.format.extent605
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2020.61947.0
dc.subjectاترج صغیرfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectفلاودوfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectهسپریدینfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleتأثیر مرحله بلوغ میوه بر ویژگی‌های فیزیکیوشیمیایی و پلی‌فنل‌های میوه اترج صغیر (Citrus medica var. medica Proper.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه جهرمfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوجfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue3
dc.citation.spage427
dc.citation.epage446
nlai.contributor.orcid0000-0002-0691-4351


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد