| dc.contributor.author | تقوایی فرد, نحله | fa_IR |
| dc.contributor.author | غنی, عسکر | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی فرهی, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-07-02T16:05:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-09-24T16:05:08Z | |
| dc.date.available | 1400-07-02T16:05:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-09-24T16:05:08Z | |
| dc.date.issued | 2021-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-09-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-06-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | تقوایی فرد, نحله, غنی, عسکر, حسینی فرهی, مهدی. (1400). تأثیر مرحله بلوغ میوه بر ویژگیهای فیزیکیوشیمیایی و پلیفنلهای میوه اترج صغیر (Citrus medica var. medica Proper.). علوم باغبانی, 35(3), 427-446. doi: 10.22067/jhs.2020.61947.0 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2020.61947.0 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_39802.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/841349 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی تأثیر مرحله بلوغ میوه بر ویژگیهای بیوشیمیایی بخشهای مختلف میوه اترج صغیر، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور و چهار تکرار اجرا گردید. فاکتور اول، دارای چهار سطح شامل مراحل مختلف بلوغ میوه (سبزرسیده، تغییررنگ پوست، زردرسیده و بسیاررسیده) بود. فاکتور دوم دارای چهار سطح شامل بخشهای مختلف میوه اترج صغیر (فلاودو، آلبیدو، تفاله و آبمیوه) بود. مهمترین صفات اندازهگیری شده شامل میزان فلاون و فلاونول، فلاونوئید کل، ترکیبات فنلی کل و فعالیت آنتیاکسیدانی بود. تغییرات فیزیکی بخشهای مختلف میوه و همچنین ویژگیهای مربوط به آبمیوه (اسیدیته، مواد جامد محلول، اسیدیته قابلتیتر و ویتامین ث) در طی بلوغ میوه اندازهگیری شد. مهمترین ترکیبات فیتوشیمیایی بخش فلاودو شامل درصد و عملکرد اسانس، محتوی کلروفیل و پلیفنلها (روتین، ترانس-فرولیک اسید، هسپریدین، هسپرتین و کوئرستین) در طی رسیدن میوه بررسی شد. نتایج نشاندهنده تاثیر معنیدار مرحله بلوغ میوه بر بیشتر صفات مورد بررسی بود. بیشترین میزان فلاون و فلاونول (377/0 میلیگرم برگرم) و فلاونوئید کل (38/16 میلیگرم برگرم) مربوط به فلاودو در مرحله بسیار رسیده بود. بالاترین میزان اسانس فلاودو (37/2 درصد حجمی-وزنی) در مرحله تغییر رنگ اندازهگیری شد و با پیشرف بلوغ محتوی کلروفیل دستخوش تغییرات نزولی گردید. پیشرفت بلوغ باعث کاهش بیشتر اجزای پلیفنلهای اندازهگیری شده شامل هسپریدین (86/1 به 68/0 میلیگرم برگرم)، کوئرستین (62/1 به 89/0 میلیگرم برگرم) و روتین (42/0 به 17/0 میلیگرم برگرم) گردید. به طور کلی بخش فلاودو به عنوان مهمترین بخش دارویی میوه اترج و مراحل ابتدایی بلوغ زمان مناسبتری برای برداشت تعیین گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 605 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2020.61947.0 | |
| dc.subject | اترج صغیر | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | فلاودو | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | هسپریدین | fa_IR |
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مرحله بلوغ میوه بر ویژگیهای فیزیکیوشیمیایی و پلیفنلهای میوه اترج صغیر (Citrus medica var. medica Proper.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه جهرم | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج | fa_IR |
| dc.citation.volume | 35 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 427 | |
| dc.citation.epage | 446 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-0691-4351 | |