نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشجاعی مهر, محدثهfa_IR
dc.contributor.authorعلم هولو, مصطفیfa_IR
dc.date.accessioned1400-04-28T18:39:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-07-19T18:39:57Z
dc.date.available1400-04-28T18:39:57Zfa_IR
dc.date.available2021-07-19T18:39:57Z
dc.date.issued2021-07-01en_US
dc.date.issued1400-04-10fa_IR
dc.identifier.citationشجاعی مهر, محدثه, علم هولو, مصطفی. (1400). ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی و ضد اکسیدانی اسانس دارابی (Citrus grandis) روی سویه‌های استاندارد باکتریایی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 32(4), 243-251.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-5023-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/841137
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: ترکیبات طبیعی به علت داشتن عوارض جانبی کم‌تر و تجزیه زیستی بهتر در مقایسه با آنتی­بیوتیک­ها موردتوجه زیادی قرار گرفته­اند. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی و ضداکسیدانی اسانس برگ و پوست گیاه دارابی بر روی برخی باکتری‌های بیماریزای انسانی هست. مواد و روش‌ کار: پوست و برگ گیاه دارابی از شمال ایران تحت نظر مرکز تحقیقات مرکبات جمع‌آوری شدند (رامسر، مازندران). اسانس گیری با استفاده از دستگاه کلونجر انجام گرفت. در این مطالعه تجربی فعالیت ضدباکتریایی، حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی به ترتیب با روش انتشار چاهک در آگار و براث میکرودایلوشن و همچنین از معرف 2،2-دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل برای فعالیت ضد رادیکالی بر مبنای درصد مهار رادیکال آزاد استفاده شد. یافته‌ها: اسانس برگ بیش‌ترین اثر بازدارندگی بر روی باکتری باسیلوس سرئوس (5/0±5/32 میلی‌متر) نشان داد. به‌طور کلی اسانس برگ دارابی در مقایسه با اسانس پوست اثر بازدارندگی بهتری نشان داد. حداقل غلظت بازدارندگی اسانس برگ بر روی باکتری­ باسیلوس سرئوس برابر با 62/0 میکروگرم بر میلی­لیتر و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس پوست بر روی باکتری‌های باسیلوس سابتیلیس، استافیلوکوکوس اورئوس، میکروکوکوس لوتئوس و سودوموناس آئوروژینوزا برابر 62/0 میکروگرم بر میلی­لیتر به دست آمد. با افزایش غلظت اسانس­ میزان مهار رادیکال­های آزاد افزایش یافت. اسانس برگ بیشترین میزان 50 IC را نشان داد. بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، اسانس دارابی خواص ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی قوی نشان داد. در صورت فراوری ترکیبات اسانس دارابی می‌توان آن را برای تحقیقات کاربردی جهت تولید آنتی بیوتیک ها و سنتز داروهای ضدمیکروبی در بخش پزشکی و داروسازی توصیه کرد.fa_IR
dc.format.extent463
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectدارابیfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectضد رادیکالfa_IR
dc.subjectضد باکتریاییfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleارزیابی فعالیت ضدباکتریایی و ضد اکسیدانی اسانس دارابی (Citrus grandis) روی سویه‌های استاندارد باکتریاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentفارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی، انستیتو علوم و تکنولوژی مدرن، دانشگاه روژاوا، قامیشلو، سوریهfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue4
dc.citation.spage243
dc.citation.epage251


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد