| dc.contributor.author | شاملو, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضائی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیابانی, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | خان احمدی, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:25:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:25:11Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:25:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:25:11Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-03-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-12-18 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شاملو, فاطمه, رضائی, مهدی, بیابانی, عباس, خان احمدی, علیرضا. (1395). بررسی تنوع مورفولوژیکی ژنوتیپهای گردوی شهرستان آزادشهر. علوم باغبانی, 30(3), 469-479. doi: 10.22067/jhorts4.v30i3.45073 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i3.45073 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_35683.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818325 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش با هدف بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپهای گردو در شهرستان آزادشهر، ۱۰۲ ژنوتیپ گردو از چهار منطقه (وامنان، کاشیدار، رودبار و سیدآباد) با 30 خصوصیت مورفولوژیکی مربوط به میوه، برگ و ... ارزیابی مقدماتی شدند. نتایج آنالیز تشریحی صفات نشان داد که ژنوتیپ های این منطقه تنوع بالایی از لحاظ صفات میوه چون درصد مغز میوه، وزن مغز، میوه، رنگ مغز و آسان جدا شدن مغز از میوه دارند. ژنوتیپ Ka17 و Va31 دارای بیشترین میانگین وزن میوه (79/19گرم)، ژنوتیپ Va31 دارای بیش ترین وزن مغز (4/9 گرم) و ژنوتیپ ROOD4 و Va34 برای صفت آسان جدا شدن مغز از میوه (خیلی آسان) و مطلوب بودن طعم میوه (مطلوب) شاخص بودند. آنالیز کلاستر ژنوتیپها با تولید چهار خوشه اصلی به خوبی توانست ژنوتیپهای منطقه سیدآباد را از سایر ژنوتیپها جدا کند. بیشتر ژنوتیپهای منطقه وامنان و کاشیدار در خوشه یک و دو قرار گرفتند و ژنوتیپهای منطقه رودبار در گروه چهارم قرار گرفتند. در خوشه بندی صفات شکل و اندازه میوه و برگ، رنگ ، وزن و درصد مغز میوه تأثیر بیش تری داشتند. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، تنوع ژنتیکی خوبی در ژنوتیپ های گردوی این منطقه وجود دارد که می تواند به عنوان مواد اصلاحی در اختیار به نژادگران قرار گیرند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 285 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i3.45073 | |
| dc.subject | تنوع ژنتیکی | fa_IR |
| dc.subject | خوشهبندی | fa_IR |
| dc.subject | درصد مغز | fa_IR |
| dc.subject | ژنوتیپهای برتر | fa_IR |
| dc.title | بررسی تنوع مورفولوژیکی ژنوتیپهای گردوی شهرستان آزادشهر | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گنبد کاووس | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 469 | |
| dc.citation.epage | 479 | |