نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبنی نعیم, ایمانfa_IR
dc.contributor.authorصمصام پور, داودfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:24:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:24:16Z
dc.date.available1400-03-19T22:24:15Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:24:16Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-09-24en_US
dc.date.submitted1394-07-02fa_IR
dc.identifier.citationبنی نعیم, ایمان, صمصام پور, داود. (1395). اثر اسانس های گیاهی آویشن و مرزه بر کیفیت و عمر گل جایی گل بریده نرگس رقم ’شهلا‘ (Narcissus tazetta L. cv. Shahla). علوم باغبانی, 30(3), 574-580. doi: 10.22067/jhorts4.v30i3.50097fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i3.50097
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_35762.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818315
dc.description.abstractاین مطالعه به منظور بررسی اثر اسانس های گیاهی آویشن و مرزه بر کیفیت و عمر گل جایی گل بریده نرگس، در قالب طرح کاملأ تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل: شاهد (آب مقطر)، اسانس مرزه در دو سطح 50 و 100 پی پی ام و اسانس آویشن در دو سطح 100 و 200 پی پی ام بود. دمای آزمایشگاه 2±20 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی آن 5±70 درصد بود. صفات مورد ارزیابی شامل: وزن تر گل، میزان جذب محلول نگهدارنده، پژمردگی گل، میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و عمر گل جایی می باشند. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SASو مقایسه میانگین ها توسط آزمون LSD در سطح احتمال 5 درصد انجام شد. نمودارها و جدول ها با استفاده از نرم افزار Excel ترسیم گردید. نتایج حاصل نشان داد که تیمار 50 پی پی ام مرزه سبب بهبود جذب محلول و عمر گل جایی گل ها و کاهش فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز شد. در مقابل، تیمار 200 پی پی ام آویشن با صدمه به ساقه گل سبب کاهش کیفیت و عمر گل جایی شد. نتیجه گیری کلی این که تیمار اسانس مرزه در غلظت 50 پی پی ام نسبت به اسانس آویشن عمر گل جایی گل های نرگس را بیشتر افزایش داد و به نظر می رسد برای استفاده های تجاری مناسب تر می باشد.fa_IR
dc.format.extent333
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i3.50097
dc.subjectآسکوربات پراکسیدازfa_IR
dc.subjectپژمردگی گلfa_IR
dc.subjectجذب محلولfa_IR
dc.subjectوزن‌ترfa_IR
dc.titleاثر اسانس های گیاهی آویشن و مرزه بر کیفیت و عمر گل جایی گل بریده نرگس رقم ’شهلا‘ (Narcissus tazetta L. cv. Shahla)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue3
dc.citation.spage574
dc.citation.epage580


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد