نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشکاری, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorکامل منش, محمد مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorمظفریان, مریمfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, فرشادfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:23:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:23:13Z
dc.date.available1400-03-19T22:23:13Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:23:13Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2014-02-09en_US
dc.date.submitted1392-11-20fa_IR
dc.identifier.citationشکاری, لیلا, کامل منش, محمد مجتبی, مظفریان, مریم, صادقی, فرشاد. (1394). بررسی اثر سلنیوم بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه فلفل تند (Capsicum anuum). علوم باغبانی, 29(4), 594-600. doi: 10.22067/jhorts4.v29i4.32110fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v29i4.32110
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_35088.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818304
dc.description.abstractسلنیوم عنصری سودمند با خواص آنتی اکسیدانی و آنتی ویروسی است که باعث افزایش رشد گیاهان می شود. به منظور بررسی اثر سلنیوم بر رشد رویشی گیاه فلفل تند (Capsicum anuum L.) رقم kenya آزمایشی گلخانه ای در قالب طرح کاملا تصادفی شامل پنج سطح سلنیوم (صفر، 3، 5، 7 و 10 میکرو مولار) با سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که افزودن سلنیوم به میزان 5 میکرومولار باعث افزایش معنی دار محتوای نسبی آب بافت برگ گیاه به ترتیب به میزان 8/12 و 8/61 درصد نسبت به تیمار شاهد گردید. همچنین این عنصر در سطوح تیمار 7 و 10 میکرومولار به ترتیب باعث افزایش 61/33 و 06/8 درصدی شاخص پایداری غشاء سلولی نسبت به تیمار شاهد شد. اعمال سلنیوم در سطوح 3 و 5 میکرومولار به ترتیب باعث افزایش 6/24 و 1/25 درصدی شاخص سطح برگ نسبت به تیمار شاهد شد. تحت تاثیر این عنصر تعداد برگ و همچنین محتوای رنگیزه های کلروفیلی افزایش یافت به نحوی که در سطح تیمار 5 میکرومولار میانگین تعداد برگ گیاه 14/15 درصد و اجزای کلروفیل (کلروفیل a،b وکلروفیل کل) نیز به ترتیب به میزان 67/64،5/38 و 8/55 در صد نسبت به تیمار شاهد افزایش نشان داد. به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عنصر سلنیوم در سطوح پایین (5 میکرومولار) اثرات بهبود دهنده ای بر شاخص های رشدی و فیزیولوژیکی گیاه فلفل دارد. بررسی اثر تیمار سلنیوم بر ظرفیت آنتی اکسیدانی و محتوای این عنصر در بافت میوه فلفل تند درمطالعات آینده پیشنهاد می گردد.fa_IR
dc.format.extent208
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v29i4.32110
dc.subjectرنگیزه های فتوسنتزیfa_IR
dc.subjectشاخص پایداری غشاء سلولیfa_IR
dc.subjectعناصر سودمندfa_IR
dc.subjectمحتوای نسبی آب بافتfa_IR
dc.titleبررسی اثر سلنیوم بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه فلفل تند (Capsicum anuum)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ازاد اسلامی شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ازاد اسلامی واحد شیرازfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue4
dc.citation.spage594
dc.citation.epage600


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد