| dc.contributor.author | اصغری, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | توحیدیان, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:22:10Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:22:11Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:22:10Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:22:11Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-12-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اصغری, محمدرضا, توحیدیان, محمد. (1396). بررسی کاربرد بسته بندی نانو بر ماندگاری و خواص کیفی میوه هلو رقم آلبرتا. علوم باغبانی, 31(2), 235-245. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30298 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30298 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36043.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818293 | |
| dc.description.abstract | هلو بهعنوان میوهای فرازگرا سرعت و شدت تنفس بالایی داشته و عمر نگهداری بسیار پایینی دارد، به همین خاطر استفاده از تکنولوژی مناسب پس از برداشت برای افزایش عمر محصول ضروریست. امروزه استفاده از فناوری نانو بهعنوان گزینهای مناسب برای افزایش عمر نگهداری میوهها مطرح میباشد. بهمنظور بررسی تأثیر بستهبندی نانو بر ماندگاری و خواص کیفی میوه هلو رقم آلبرتا از بستهبندی نانو نقره، نانو کامپوزیت نقره و سیلیکا و بستهبندی پلیپروپیلن استفاده شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی و در چهار تکرار انجام پذیرفت و خواص کیفی میوه پس از ١٥، ٣٠ و ٤٥ روز نگهداری در سردخانه با دمای صفر تا ٥/٠ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ٨٥ تا ٩٥ درصد اندازهگیری شد. خواص کیفی از جمله سفتی، کاهش وزن، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، اسید آسکوربیک، آنتیاکسیدان کل و فنل کل اندازهگیری شد. نتایج بهدست آمده نشان داد که در پایان دوره نگهداری، میوههای هلو بستهبندی شده در ظروف نانو نقره، بیشترین میزان سفتی بافت، کاهش وزن، مواد جامد محلول و آنتیاکسیدان کل را داشتند. بستهبندی نانو نقره از افزایش میزان فنل کل میوه هلو جلوگیری کرد. همچنین در بستهبندیهای نانو، اسیدیته قابل تیتراسیون در طی دوره نگهداری نسبت به بستهبندی پلیپروپیلن بسیار پایینتر بود. نتایج نشان داد که بستهبندیهای نانو نقره و نانو کامپوزیت نقره و سیلیکا باعث حفظ بهتر میزان اسید آسکوربیک در مقایسه با بستهبندی پلیپروپیلن شدند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1050 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30298 | |
| dc.subject | اسید آسکوربیک | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدان کل | fa_IR |
| dc.subject | فنل | fa_IR |
| dc.subject | نانو نقره | fa_IR |
| dc.subject | نانو کامپوزیت | fa_IR |
| dc.title | بررسی کاربرد بسته بندی نانو بر ماندگاری و خواص کیفی میوه هلو رقم آلبرتا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 235 | |
| dc.citation.epage | 245 | |