نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعابدی قشلاقی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorربیعی, ولیfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, مالکfa_IR
dc.contributor.authorفتاحی مقدم, جوادfa_IR
dc.contributor.authorرضوی, فرهنگfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:20:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:20:39Z
dc.date.available1400-03-19T22:20:38Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:20:39Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-09-12en_US
dc.date.submitted1395-06-22fa_IR
dc.identifier.citationعابدی قشلاقی, ابراهیم, ربیعی, ولی, قاسمی, مالک, فتاحی مقدم, جواد, رضوی, فرهنگ. (1396). بررسی تمایزیابی جوانه‌ها در کیوی رقم‌های هایوارد و توموری. علوم باغبانی, 31(2), 412-424. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.58587fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.58587
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36139.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818277
dc.description.abstractهدف این پژوهش مستندسازی زمان تمایزیابی گل‌ها و درک بهتر از تغییرات ریخت‌شناختی در جوانه‌های کیوی رقم‌های هایوارد و توموری بود. این آزمایش در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری کشور (رامسر) رویتاک‌های هایوارد و توموری به‌مدت دو سال انجام شد. از اواسط اسفند تا اوایل خرداد ماه، جوانه‌هاییکسان و هم قطر از جوانه ششم تا بیستم شاخه‌هاییک‌ساله با فاصله زمانی5 تا 7 روز انتخاب شدند. بررسی تمایزیابی جوانه‌ها با استفاده از میکروسکوپ استریوزوم انجام شد و مراحل مختلف تمایزیابی جوانه با مرحله 5 رشد اصلی در مقیاسʼبی‌بی‌سی‌اچʽتوصیف شد. نتایج نشان داد که در سال اول آزمایش اولین علائم سرآغازه‌های گل در رقم توموری‌ دو روز قبل از مرحله تورم جوانه، حدود یک ماه قبل از شکفتن جوانه مشاهده شد. درحالیکه‌ در رقم هایوارد اولین سرآغازه‌های گل 9 روز بعد از آن مشاهده شد. روند تمایزیابی جوانه‌ها و سرآغازه‌های مختلف اندام‌های زایشی در سال دوم نیز همانند سال اول بود با این تفاوت که تمایزیابی آنها نسبت به سال قبل در هر دو رقم زودتر شروع شد. تمایزیابی سرآغازه‌ها در حدود دو ماه قبل از گلدهی و نزدیک مرحله شکفتن جوانه آغاز شد که با مشاهده ظاهری جوانه‌ها تا حدودی می‌توانمرحله نمو اندام‌های مختلف گل را برآورد کرد. شروع گل‌آغازی و دوره تمایزیابی گل‌ها با توجه به رقم و شرایط اقلیمی در سال‌های آزمایش متفاوت بود.fa_IR
dc.format.extent1049
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.58587
dc.subjectبی‌بی‌سی اچfa_IR
dc.subjectگل‌آغازیfa_IR
dc.subjectفنولوژیfa_IR
dc.subjectمریستمfa_IR
dc.titleبررسی تمایزیابی جوانه‌ها در کیوی رقم‌های هایوارد و توموریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسرfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue2
dc.citation.spage412
dc.citation.epage424


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد