| dc.contributor.author | مکوندی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاهپوری, سعادت | fa_IR |
| dc.contributor.author | رامین, علی اکبر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:20:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:20:20Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:20:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:20:20Z | |
| dc.date.issued | 2014-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-06 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مکوندی, مهدی, شاهپوری, سعادت, رامین, علی اکبر. (1392). تأثیر 1-متیلسیکلوپروپن و کلرید کلسیم بر افزایش طول عمر انباری میوه رسیده سبز زیتون رقم "میشن". علوم باغبانی, 27(4), 488-494. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30666 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30666 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_32787.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818274 | |
| dc.description.abstract | اثرات تیمارهای 1-متیلسیکلوپروپن و کلرید کلسیم به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر بر تغییرات کیفیت پس از برداشت میوه رسیده سبز زیتون رقم "میشن" مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. در طول آزمایش تغییرات شاخصهای کلروفیل (SPAD)، راندمان کوانتومی فتوسیستم II (Fv/Fm) و رنگ پوست و همچنین سفتی گوشت میوه مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه میانگینها نشان داد میوههای تیمار نشده (شاهد) در مدت 14 روز نرم شدند. این در حالی بود که تیمار 1-متیلسیکلوپروپن از نرم شدن گوشت و توسعه رنگ پوست میوه زیتون جلوگیری کرد. همچنین تیمار 1-متیلسیکلوپروپن اثر ناچیزی بر جلوگیری از کاهش راندمان کوانتومی فتوسیستم II پوست میوه نشان داد. تیمار میوههای زیتون به وسیله کلرید کلسیم نرم شدن بافت میوه را به تأخیر انداخت، امّا اثری بر شاخصهای کلروفیل، راندمان کوانتومی فتوسیستم II و رنگ پوست میوه نداشت. میوههای تیمار شده با ترکیب 1-متیلسیکلوپروپن و کلرید کلسیم اثر همافزایی بر جلوگیری از نرم شدن گوشت میوه نشان دادند و با حداقل تغییر رنگ به مدت 35 روز انبامانی، سفت باقی ماندند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 169 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30666 | |
| dc.subject | 1-متیلسیکلوپروپن | fa_IR |
| dc.subject | کلرید کلسیم | fa_IR |
| dc.subject | زیتون | fa_IR |
| dc.subject | انبارمانی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر 1-متیلسیکلوپروپن و کلرید کلسیم بر افزایش طول عمر انباری میوه رسیده سبز زیتون رقم "میشن" | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 488 | |
| dc.citation.epage | 494 | |