بررسی اثر محلولپاشی با غلظتهای مختلف عصاره ورمیکمپوست (ورمی واش) بر صفات مورفولوژیک، درصد و عملکرد اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه (Melissa officinalis L.)
(ندگان)پدیدآور
نعمتی دربندی, هاجرعزیزی, مجیدمحمدی, سمانهکریمپور, ساجدهنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف محلول ورمی واش بر صفات مورفولوژیک، درصد و عملکرد اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه (Melissa officinalis L.) این آزمایش به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارها شامل چهار غلظت مختلف محلول ورمی واش (0، 3000، 6000 و 12000 پیپیام) بودند. در مرحله گلدهی صفات مورفولوژیک گیاه شامل ارتفاع بوته، تعداد گره و فاصله میانگرهها و همچنین وزن تر بوته، سطح برگ، وزن خشک بوته، درصد و عملکرد اسانس اندازهگیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که تیمارها بر روی صفاتی مانند ارتفاع بوته، تعداد گره، فاصله میانگرهها، سطح برگ، وزن خشک بوته و عملکرد اسانس معنیدار بودند. بیشترین مقدار ارتفاع (91/84 سانتیمتر)، تعداد گره (20/23)، سطح برگ (52/8853 سانتیمتر مربع) و وزن خشک بوته (31/174 گرم بر بوته) مربوط به تیمار 3000 پیپیام و بیشترین فاصله میانگره (02/7 سانتیمتر) و عملکرد اسانس (6 گرم بر متر مربع) مربوط به تیمار 12000 پیپیام بود. تیمار 3000 پیپیام، به عنوان بهترین تیمار شناخته شد که حاکی از فعال بودن تنظیم کنندههای رشد در غلظتهای کم و در شرایط دسترسی کامل به عناصر غذایی در محلول ورمی واش میباشد.
کلید واژگان
بادرنجبویهکودهای بیولوژیک
گیاهان دارویی
مواد مؤثره
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01




