| dc.contributor.author | میرابی, الهه | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, سید حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهربخش, محمد مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیمی, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:19:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:19:07Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:19:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:19:07Z | |
| dc.date.issued | 2014-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرابی, الهه, نعمتی, سید حسین, مهربخش, محمد مهدی, ابراهیمی, حسین. (1392). بررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه. علوم باغبانی, 27(4), 375-382. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30574 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30574 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_32511.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818261 | |
| dc.description.abstract | تولید خربزه از طریق کشت نشا می تواند باعث پیش رسی محصول، صرفهجویی در مصرف بذر، کنترل آفات و بیماریها و کاهش خطرات سرمازدگی را به دنبال داشته باشد. به منظور بررسی اثرات بسترها کشت و رقم بر خصوصیات نشای خربزه آزمایشی به صورت فاکتوریل (2×6) در غالب طرح کاملا تصادفی با 10 تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در سال 1389 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو رقم خربزه تجاری به نام زرد ایوانکی و خاتونی و نیز بسترهای کشت شامل: بستر1: پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ماسه 25 درصد، بستر2: پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد، بستر3: پیت 50 درصد، کوکوپیت 25 درصد، پرلایت 25 درصد، بستر4: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ماسه 25 درصد، بستر5: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد، بستر6: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، پرلایت 25 درصد بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که بستر دوم (پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ورمیکمپوست 25 درصد) و بستر پنجم (کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد) در کلیه صفات (سطح برگ، قطر ساقه نشا، ارتفاع نشا، وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن تر و خشک ریشه) دارای تاثیر بهتری بوده و باعث بهبود کیفیت نشا گردیدند. در نتیجه میتوان این دو بستر را برای تولید نشای خربزه توصیه نمود. بین دو رقم زرد ایوانکی و خاتونی تفاوت معنیداری ملاحظه نشد. اثر متقابل رقم و بستر نیز در هیچ یک از صفات معنیدار نگردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 404 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30574 | |
| dc.subject | خربزه | fa_IR |
| dc.subject | بستر کشت | fa_IR |
| dc.subject | رقم | fa_IR |
| dc.subject | نشا | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 375 | |
| dc.citation.epage | 382 | |