نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرابی, الههfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, سید حسینfa_IR
dc.contributor.authorمهربخش, محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:19:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:19:07Z
dc.date.available1400-03-19T22:19:06Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:19:07Z
dc.date.issued2014-02-20en_US
dc.date.issued1392-12-01fa_IR
dc.date.submitted2014-01-05en_US
dc.date.submitted1392-10-15fa_IR
dc.identifier.citationمیرابی, الهه, نعمتی, سید حسین, مهربخش, محمد مهدی, ابراهیمی, حسین. (1392). بررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه. علوم باغبانی, 27(4), 375-382. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30574fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30574
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_32511.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818261
dc.description.abstractتولید خربزه از طریق کشت نشا می تواند باعث پیش رسی محصول، صرفه‌جویی در مصرف بذر، کنترل آفات و بیماری‌ها و کاهش خطرات سرمازدگی را به دنبال داشته باشد. به منظور بررسی اثرات بسترها کشت و رقم بر خصوصیات نشای خربزه آزمایشی به صورت فاکتوریل (2×6) در غالب طرح کاملا تصادفی با 10 تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در سال 1389 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو رقم خربزه تجاری به نام زرد ایوانکی و خاتونی و نیز بسترهای کشت شامل: بستر1: پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ماسه 25 درصد، بستر2: پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد، بستر3: پیت 50 درصد، کوکوپیت 25 درصد، پرلایت 25 درصد، بستر4: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ماسه 25 درصد، بستر5: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد، بستر6: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، پرلایت 25 درصد بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که بستر دوم (پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ورمی‌کمپوست 25 درصد) و بستر پنجم (کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد) در کلیه صفات (سطح برگ، قطر ساقه نشا، ارتفاع نشا، وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن تر و خشک ریشه) دارای تاثیر بهتری بوده و باعث بهبود کیفیت نشا گردیدند. در نتیجه می‌توان این دو بستر را برای تولید نشای خربزه توصیه نمود. بین دو رقم زرد ایوانکی و خاتونی تفاوت معنی‌داری ملاحظه نشد. اثر متقابل رقم و بستر نیز در هیچ یک از صفات معنی‌دار نگردید.fa_IR
dc.format.extent404
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30574
dc.subjectخربزهfa_IR
dc.subjectبستر کشتfa_IR
dc.subjectرقمfa_IR
dc.subjectنشاfa_IR
dc.titleبررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage375
dc.citation.epage382


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد