| dc.contributor.author | تهرانیفر, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارعی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسفندیاری, بهنام | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, زهرا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:16:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:16:08Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:16:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:16:08Z | |
| dc.date.issued | 2014-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-12-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-10-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | تهرانیفر, علی, زارعی, مهدی, اسفندیاری, بهنام, نعمتی, زهرا. (1393). مطالعه خصوصیات فیزیکی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست میوه 30 رقم مختلف انار ایران. علوم باغبانی, 28(3), 312-318. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.42779 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.42779 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_33986.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818229 | |
| dc.description.abstract | انار (Punica granatum L.) یکی از مهمترین میوه های بومی ایران می باشد، که رقم های زیادی از آن کشت و کار می شود. میوه ها به طور گسترده به صورت تازه و فرآوری شده از جمله آب میوه، مربا و غیره مصرف می شوند. پوست میوه انار به عنوان یک فرآورده جانبی صنعت آب میوه-گیری، منبع غنی از ترکیبات زیست فعال محسوب میشود. این پژوهش به منظور بررسی و مقایسه خصوصیات فیزیکی، فنول کل، تانن کل و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست میوه 30 رقم مختلف انار، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که، بین ارقام مختلف در همه فاکتورهای اندازه گیری شده اختلاف معنی داری وجود دارد. وزن میوه، درصد پوست و ضخامت پوست به ترتیب از 89/196 تا 87/135 گرم، 82/59 تا 61/63 درصد و 13/3 تا 25/5 میلی متر متغیر بودند. نتایج همچنین نشان داد که، میزان فنول کل از 35/320 تا 52/325 میلی گرم در 1 گرم ماده خشک متغیر میباشد. میزان تانن کل در بین ارقام انار از 35/189 تا 35/197 میلی گرم در 1 ماده خشک مشاهده شد. فعالیت آنتی اکسیدانی پوست انار به روش DPPH اندازه گیری شده، که میزان آن بین 60/69 تا 60/93 درصد متغیر بود. علاوه بر این، همبستگی مثبتی بین فعالیت آنتی اکسیدانی با میزان فنول کل (923/0=r) و تانن کل (816/0=r) وجود داشت. نتایج نشان داده که، رقم مهمترین فاکتور جهت تعیین خصوصیات فیزیکی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی در انار می باشد. مقادیر بالای ترکیبات فنولی موجود در پوست انار پتانسیل خوبی را به عنوان یک مکمل غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی فراهم آورده است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 170 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.42779 | |
| dc.subject | انار | fa_IR |
| dc.subject | فنول | fa_IR |
| dc.subject | تانن | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.title | مطالعه خصوصیات فیزیکی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست میوه 30 رقم مختلف انار ایران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 312 | |
| dc.citation.epage | 318 | |