نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتهرانی‌فر, علیfa_IR
dc.contributor.authorزارعی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاسفندیاری, بهنامfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:16:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:16:08Z
dc.date.available1400-03-19T22:16:07Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:16:08Z
dc.date.issued2014-11-22en_US
dc.date.issued1393-09-01fa_IR
dc.date.submitted2014-12-28en_US
dc.date.submitted1393-10-07fa_IR
dc.identifier.citationتهرانی‌فر, علی, زارعی, مهدی, اسفندیاری, بهنام, نعمتی, زهرا. (1393). مطالعه خصوصیات فیزیکی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست میوه 30 رقم مختلف انار ایران. علوم باغبانی, 28(3), 312-318. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.42779fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.42779
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33986.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818229
dc.description.abstractانار (Punica granatum L.) یکی از مهم‌ترین میوه های بومی ایران می باشد، که رقم های زیادی از آن کشت و کار می شود. میوه ها به طور گسترده به صورت تازه و فرآوری شده از جمله آب میوه، مربا و غیره مصرف می شوند. پوست میوه انار به عنوان یک فرآورده جانبی صنعت آب میوه-گیری، منبع غنی از ترکیبات زیست فعال محسوب می‌شود. این پژوهش به منظور بررسی و مقایسه خصوصیات فیزیکی، فنول کل، تانن کل و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست میوه 30 رقم مختلف انار، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که، بین ارقام مختلف در همه فاکتورهای اندازه گیری شده اختلاف معنی داری وجود دارد. وزن میوه، درصد پوست و ضخامت پوست به ترتیب از 89/196 تا 87/135 گرم، 82/59 تا 61/63 درصد و 13/3 تا 25/5 میلی متر متغیر بودند. نتایج هم‌چنین نشان داد که، میزان فنول کل از 35/320 تا 52/325 میلی گرم در 1 گرم ماده خشک متغیر می‌باشد. میزان تانن کل در بین ارقام انار از 35/189 تا 35/197 میلی گرم در 1 ماده خشک مشاهده شد. فعالیت آنتی اکسیدانی پوست انار به روش DPPH اندازه گیری شده، که میزان آن بین 60/69 تا 60/93 درصد متغیر بود. علاوه بر این، همبستگی مثبتی بین فعالیت آنتی اکسیدانی با میزان فنول کل (923/0=r) و تانن کل (816/0=r) وجود داشت. نتایج نشان داده که، رقم مهم‌ترین فاکتور جهت تعیین خصوصیات فیزیکی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی در انار می باشد. مقادیر بالای ترکیبات فنولی موجود در پوست انار پتانسیل خوبی را به عنوان یک مکمل غنی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی فراهم آورده است.fa_IR
dc.format.extent170
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.42779
dc.subjectانارfa_IR
dc.subjectفنولfa_IR
dc.subjectتاننfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.titleمطالعه خصوصیات فیزیکی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست میوه 30 رقم مختلف انار ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue3
dc.citation.spage312
dc.citation.epage318


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد