نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحبیبی, فریبرزfa_IR
dc.contributor.authorامیری, محمد اسماعیلfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:15:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:15:28Z
dc.date.available1400-03-19T22:15:28Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:15:28Z
dc.date.issued2013-11-22en_US
dc.date.issued1392-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-09-30en_US
dc.date.submitted1392-07-08fa_IR
dc.identifier.citationحبیبی, فریبرز, امیری, محمد اسماعیل. (1392). بررسی واکنش های فیزیولوژیکی دو پایه مرکبات به تنش شوری درون شیشه ای. علوم باغبانی, 27(3), 350-357. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.26393fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26393
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_32402.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818222
dc.description.abstractدر این آزمایش، واکنش های فیزیولوژیکی دو پایه مرکبات [نارنج (Citrus aurantium L.) و پونسیروس (Poncirus trifoliata Raf.)] به تنش شوری در شرایط درون شیشه ای بررسی شد. این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گردید. ریزنمونه های (گیاهچه‌های نوسلار حاصل از کشت بذر) هر دو پایه به محیط کشت پرآوری جامد موراشیگ و اسکوگ (MS) حاوی 9/8 میکرومولار BA و 5/0 میکرومولار NAA با غلظت های مختلف کلرید سدیم (صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار) در شش تکرار منتقل شدند. نتایج نشان داد که شاخص کلروفیل برگ، سرعت فتوسنتز، هدایت روزنه ای، غلظت CO2 درون روزنه ای و پروتئین کل با افزایش سطح شوری کاهش یافت. گرچه اثر متقابل پایه و شوری در پارامترهای ذکر شده فوق، معنی دار نشد. کاهش پروتئین کل، کلروفیل، فتوسنتز و غلظت CO2 درون روزنه ای در پایه پونسیروس بیشتر از پایه نارنج بود. همچنین فعالیت آنزیم پراکسیداز با افزایش سطح شوری در هر دو پایه افزایش پیدا کرد که میزان افزایش در پونسیروس بیشتر از نارنج بود. با افزایش سطوح شوری در محیط کشت، جذب یون های سدیم (Na+) و کلر (Cl-) به طور معنی داری طی شش هفته کشت در هر دو پایه افزایش یافت. در مقایسه با پونسیروس، نارنج سدیم و کلر کمتری جذب کرد. بنابر نتایج حاصله می توان اظهار نمود که مقاومت به شوری یک همبستگی منفی با غلظت سدیم و کلر در بافت گیاه دارد و گیاهانی که سدیم و کلر کمتری در بافت داشته باشند، مقاوم ترند. بنابراین پایه نارنج مقاومتر از پونسیروس به تنش شوری بود و توانست مقاومت بیشتری در غلظت های بالای شوری داشته باشدfa_IR
dc.format.extent667
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26393
dc.subjectآنزیم پراکسیدازfa_IR
dc.subjectپایه های مرکباتfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectفتوسنتزfa_IR
dc.subjectهدایت روزنه ایfa_IR
dc.titleبررسی واکنش های فیزیولوژیکی دو پایه مرکبات به تنش شوری درون شیشه ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage350
dc.citation.epage357


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد