| dc.contributor.author | اردکانی, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | داورینژاد, غلامحسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, مجید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:15:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:15:11Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:15:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:15:11Z | |
| dc.date.issued | 2013-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-09-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-07-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اردکانی, الهام, داورینژاد, غلامحسین, عزیزی, مجید. (1392). بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری، کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) رقم "لاسگردی". علوم باغبانی, 27(3), 326-334. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.26390 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26390 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_32333.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818219 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق به منظور بررسی اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک و دما بر روی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوههای زردآلو رقم "لاسگردی"، اجرا شد. میوهها در مرحله بلوغ تجاری برداشت، و در غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک و همچنین در آب مقطر (شاهد) به مدت 5 دقیقه غوطهور شدند. سپس میوهها در بستههای پلیاتیلنی بستهبندی و انبار (با دمای °c 4 و رطوبت 95%) شدند. طی دوره انبارداری، تغییرات وزن میوه، سفتی بافت میوه، درجه اسیدی، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی میوهها اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که، طی دوره انبارداری در هر دو دمای 4 و 20 درجه سانتیگراد وزن میوه، سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی کاهش معنیداری، در حالی که درجه اسیدی و مواد جامد محلول افزایش معنیداری داشته است. طی دوره انبارداری تفاوت معنیداری بین تیمارها (شاهد و غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک) و دماهای مختلف انبارداری در تمام فاکتورهای اندازهگیری شده، مشاهده شد. تیمارهای اسید سالیسیلیک به طور معنیداری مانع از کاهش وزن و همچنین باعث حفظ سفتی بافت میوهها شدند. در این شرایط، به ترتیب بیشترین وکمترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک و فعالیت آنتیاکسیدانی در تیمارهای 4 میلیمولار اسید سالیسیلیک و شاهد مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد که، دمای 4 درجه سانتیگراد تاثیر مثبتی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری میوهها در طی دوره انبارداری داشت است. براساس نتایج بدست آمده، میتوان از اسید سالیسیلیک به عنوان یک ترکیب طبیعی و دمای 4 درجه به طور تجاری جهت افزایش ماندگاری میوههای زردآلود استفاده نمود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 197 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26390 | |
| dc.subject | عمر پس از برداشت | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات | fa_IR |
| dc.subject | مواد جامد محلول | fa_IR |
| dc.subject | اسید آسکوربیک | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری، کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) رقم "لاسگردی" | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 326 | |
| dc.citation.epage | 334 | |