نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهمتی, نسترنfa_IR
dc.contributor.authorقاسم نژاد, عظیمfa_IR
dc.contributor.authorفتاحی مقدم, جوادfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, پونهfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:13:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:13:39Z
dc.date.available1400-03-19T22:13:38Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:13:39Z
dc.date.issued2015-08-23en_US
dc.date.issued1394-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-04-23en_US
dc.date.submitted1393-02-03fa_IR
dc.identifier.citationهمتی, نسترن, قاسم نژاد, عظیم, فتاحی مقدم, جواد, ابراهیمی, پونه. (1394). نقش پایه در فعالیت آنتی اکسیدانی میوه مرکبات: مطالعه موردی، مقایسه فعالیت آنتی‏اکسیدانی میوه دو رقم تجاری پرتقال با میوه چهار پایه. علوم باغبانی, 29(2), 277-286. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.34411fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.34411
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34650.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818203
dc.description.abstractمتابولیت های موجود در میوه مرکبات دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و کاربرد زیادی در صنایع دارویی، غذایی و آرایشی و بهداشتی دارند. تحقیق حاضر با هدف مقایسة میزان فنل کل، فلاونوئید کل و خصوصیات آنتی اکسیدانی گوشت و پوست میوه مرکبات با بررسی اثر پایه و درخت پیوندی بر این پارامترها در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. خواص آنتی اکسیدانی به روش DPPH، مقدار فنل کل به روش فولین‌سیوکالتیو و مقدار فلاونوئید کل به روش آلومینیوم کلراید و با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که سه فاکتور پایه و رقم و بافت اثر معناداری بر روی میزان فنل کل، فلاونوئید کل و خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره بخش های دوگانه میوه مرکبات دارد. بیشترین میزان ترکیبات فنل کل (09/21 میلی گرم در گرم) در پوست رقم مورو روی پایه شل‌محله تولید شده است. فلاونوئید کل تحت تاثیر بافت میوه، رقم و پایه قرار داشت. بیشترین میزان آن در پوست ارقام مورو و مارس بر روی پایه یوزو مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (51/85 درصد) در پوست میوه پایه بذری سیتروملو مشاهده شد. با این که بین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی میوة درخت پیوندی با پایه تفاوت معنی‌داری وجود داشت لیکن عدم مشاهده رابطة مشخصی بین آن‌ها می‌تواند ناشی از وجود تفاوت در ویژگی‌های شیمیایی و فیزیولوژیکی هر میوه (رقم پیوندی یا پایه) باشد.fa_IR
dc.format.extent318
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.34411
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectدرخت پیوندیfa_IR
dc.subjectمرکباتfa_IR
dc.subjectمتابولیت ثانویهfa_IR
dc.titleنقش پایه در فعالیت آنتی اکسیدانی میوه مرکبات: مطالعه موردی، مقایسه فعالیت آنتی‏اکسیدانی میوه دو رقم تجاری پرتقال با میوه چهار پایهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات مرکبات کشورfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گلستانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue2
dc.citation.spage277
dc.citation.epage286


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد