| dc.contributor.author | همتی, نسترن | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسم نژاد, عظیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | فتاحی مقدم, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیمی, پونه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:13:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:13:39Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:13:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:13:39Z | |
| dc.date.issued | 2015-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-04-23 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-02-03 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | همتی, نسترن, قاسم نژاد, عظیم, فتاحی مقدم, جواد, ابراهیمی, پونه. (1394). نقش پایه در فعالیت آنتی اکسیدانی میوه مرکبات: مطالعه موردی، مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی میوه دو رقم تجاری پرتقال با میوه چهار پایه. علوم باغبانی, 29(2), 277-286. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.34411 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.34411 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_34650.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818203 | |
| dc.description.abstract | متابولیت های موجود در میوه مرکبات دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و کاربرد زیادی در صنایع دارویی، غذایی و آرایشی و بهداشتی دارند. تحقیق حاضر با هدف مقایسة میزان فنل کل، فلاونوئید کل و خصوصیات آنتی اکسیدانی گوشت و پوست میوه مرکبات با بررسی اثر پایه و درخت پیوندی بر این پارامترها در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. خواص آنتی اکسیدانی به روش DPPH، مقدار فنل کل به روش فولینسیوکالتیو و مقدار فلاونوئید کل به روش آلومینیوم کلراید و با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که سه فاکتور پایه و رقم و بافت اثر معناداری بر روی میزان فنل کل، فلاونوئید کل و خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره بخش های دوگانه میوه مرکبات دارد. بیشترین میزان ترکیبات فنل کل (09/21 میلی گرم در گرم) در پوست رقم مورو روی پایه شلمحله تولید شده است. فلاونوئید کل تحت تاثیر بافت میوه، رقم و پایه قرار داشت. بیشترین میزان آن در پوست ارقام مورو و مارس بر روی پایه یوزو مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (51/85 درصد) در پوست میوه پایه بذری سیتروملو مشاهده شد. با این که بین ترکیبات آنتیاکسیدانی میوة درخت پیوندی با پایه تفاوت معنیداری وجود داشت لیکن عدم مشاهده رابطة مشخصی بین آنها میتواند ناشی از وجود تفاوت در ویژگیهای شیمیایی و فیزیولوژیکی هر میوه (رقم پیوندی یا پایه) باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 318 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.34411 | |
| dc.subject | آنتی اکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | درخت پیوندی | fa_IR |
| dc.subject | مرکبات | fa_IR |
| dc.subject | متابولیت ثانویه | fa_IR |
| dc.title | نقش پایه در فعالیت آنتی اکسیدانی میوه مرکبات: مطالعه موردی، مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی میوه دو رقم تجاری پرتقال با میوه چهار پایه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات مرکبات کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گلستان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 277 | |
| dc.citation.epage | 286 | |