نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمشایخی, مهریfa_IR
dc.contributor.authorامیری, محمد اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorحبیبی, فریبرزfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:13:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:13:05Z
dc.date.available1400-03-19T22:13:05Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:13:05Z
dc.date.issued2015-08-23en_US
dc.date.issued1394-06-01fa_IR
dc.date.submitted2013-12-30en_US
dc.date.submitted1392-10-09fa_IR
dc.identifier.citationمشایخی, مهری, امیری, محمد اسماعیل, حبیبی, فریبرز. (1394). بررسی واکنش های بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمی پایه GF677 (هیبرید هلو و بادام) به تنش شوری در شرایط درون‌شیشه‌ای. علوم باغبانی, 29(2), 207-2015. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30366fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30366
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34546.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818197
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثر تنش شوری بر واکنش های بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمی پایه GF677 هیبرید هلو و بادام (Prunus persica L × Prunus amygdalus Batsch)، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی (CRD) با سه تکرار انجام شد. گیاهچه های پایه GF677 به محیط کشت پرآوری موراشیگ و اسکوگ (MS) حاوی 1 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین (BA) و 1/0 میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید (NAA) با غلظت های مختلف کلرید سدیم (صفر، 40، 80 و 120 میلی مولار) در چهار تکرار واکشت شدند. بعد از گذشت شش هفته نتایج نشان داد که با افزایش سطوح شوری در محیط کشت، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت (کاتالاز و پراکسیداز)، پروتئین کل، میزان پرولین و قندهای محلول به طور معنی داری افزایش یافتند. در تمام پارامترهای ذکر شده بیشترین میزان افزایش در غلظت 80 میلی مولار مشاهده شد. گیاهچه ها در هفته چهارم در غلظت 120 میلی مولار به شدت تحت تأثیر شوری قرار گرفتند. کلروفیل برگ با افزایش سطح شوری کاهش یافت. غلظت سدیم و کلر بافت با افزایش سطح شوری افزایش یافتند. این پایه توانست با مکانیسم های دفاعی همچون سیستم آنتی اکسیدانتی، تنظیم اسمزی توسط پرولین و قندهای محلول و همچنین افزایش پروتئین‌سازی با تنش اکسیداتیو مقابله کند. با توجه به این‌که حتی در بالاترین سطح شوری (120 میلی مولار) گیاهچه های GF677 از بین نرفتند، طبق نتایج حاصله می توان بیان کرد پایه GF677 یک پایه متحمل به تنش شوری در شرایط درون‌شیشه ای محسوب می شود.fa_IR
dc.format.extent314
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30366
dc.subjectآنزیم های آنتی اکسیدانتfa_IR
dc.subjectپایه GF677fa_IR
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectتنش اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.titleبررسی واکنش های بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمی پایه GF677 (هیبرید هلو و بادام) به تنش شوری در شرایط درون‌شیشه‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue2
dc.citation.spage207
dc.citation.epage2015


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد