| dc.contributor.author | صفا, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حاجیلو, جعفر | fa_IR |
| dc.contributor.author | نقشی بند حسنی, رحیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | قنبری نجار, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:12:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:12:59Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:12:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:12:59Z | |
| dc.date.issued | 2015-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-12-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-09-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صفا, محمد, حاجیلو, جعفر, نقشی بند حسنی, رحیم, قنبری نجار, محمد. (1394). اثر تیمار پس از برداشت اگزالیک اسید و کلرید کلسیم بر خصوصیات کیفی گیلاس رقم تکدانه. علوم باغبانی, 29(2), 196-206. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.29791 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.29791 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_34528.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818196 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت غوطهوری با کلرید کلسیم و اگزالیک اسید بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه گیلاس رقم تکدانه، پژوهشی در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت جداگانه برای دو ماده در 3 تکرار اجرا گردید. در این آزمایش اسید اگزالیک در 4 سطح (0، 4، 6 و 8 میلی مولار) و کلرید کلسیم در 4 سطح (0، 40، 55 و 70 میلی مولار) به صورت غوطهوری بر میوههای گیلاس رقم تکدانه اعمال شدند و نمونه های موجود در هر تیمار در هر مرحله از نمونه برداری با فاصله 7 روز در یک دوره 28 روزه از سردخانه خارج و ویژگیهای کمی و کیفی نظیر سفتی، کاهش وزن، اسیدیته، مواد جامد محلول کل، ویتامین ث و pH مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تمامی غلظتهای کلرید کلسیم و اسید اگزالیک تفاوت معنیداری در میزان کاهش وزن، سفتی، اسیدیته، مواد جامد محلول کل، ویتامین ث و pH با شاهد داشتند، به طوریکه میزان کاهش وزن در هفته چهارم برای نمونههای شاهد 79/39 درصد ، برای نمونههای تیمار شده با اگزالیک اسید 8 میلیمولار 77/22 درصد و برای کلرید کلسیم 70 میلیمولار 19/21 درصد بود.، میزان مواد جامد محلول کل در هفته چهارم برای نمونه های شاهد 53/24 درصد، برای نمونههای تیمار شده با اگزالیک اسید 8 میلیمولار 43/21 درصد و برای کلرید کلسیم 70 میلی مولار 13/21 درصد بود و میزان ویتامین ث در هفته چهارم برای نمونههای شاهد 65/2، برای نمونههای تیمار شده با اگزالیک اسید 8 میلیمولار 06/3 و برای کلرید کلسیم 70 میلیمولار 16/3 بود همچنین میزان سفتی و اسیدیته بیشتر از شاهد بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 281 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.29791 | |
| dc.subject | اگزالیک اسید | fa_IR |
| dc.subject | پس از برداشت | fa_IR |
| dc.subject | کلرید کلسیم | fa_IR |
| dc.subject | گیلاس | fa_IR |
| dc.title | اثر تیمار پس از برداشت اگزالیک اسید و کلرید کلسیم بر خصوصیات کیفی گیلاس رقم تکدانه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 196 | |
| dc.citation.epage | 206 | |