| dc.contributor.author | پرویزی, خسرو | fa_IR |
| dc.contributor.author | دشتی, فرشاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:10:10Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:10:11Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:10:10Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:10:11Z | |
| dc.date.issued | 2014-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-05-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-02-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پرویزی, خسرو, دشتی, فرشاد. (1393). بررسی تأثیر همزیستی با قارچ مایکوریزا بر شاخصهای رشد و عملکرد ریزغده در گیاهچههای سیبزمینی (Solanum tuberosum). علوم باغبانی, 28(1), 96-106. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.35126 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35126 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_33470.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818166 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی تأثیر قارچهای آربوسکولار مایکوریزا بر رشد، عملکرد و کیفیت ریزغده تولیدی در گیاهچههای حاصل از کشت بافت در سیبزمینی یک آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل درقالب طرح کاملاً تصادفی و در چهار تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد آزمایش شامل دو رقم سیبزمینی (آگریا و سانته) و کاربرد قارچهای آربوسکولار مایکوریزا (G. mosea ، G. etunicatum و مخلوط آنها ) و عدم کاربرد قارچ بودند. در مراحل رشد گیاهچهها از صفاتی مانند میزان کلروفیل، طول میانگره، قطر ساقه، طول استولون، سطح برگ، وزن تر و خشک ساقه، وزن تر و خشک ریشه و نیز مقدار کلونیزاسیون ریشه اندازهگیری به عمل آمد. پس از برداشت ریزغدهها به اندازههای مختلف تفکیک شده و درصد ماده خشک آنها نیز اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که قارچهای مایکوریزا اثر معنیداری بر صفات رشد، عملکرد و میزان ماده خشک ریزغده تولیدی در گیاهچههای سیبزمینی دارند. در شاخصهای رشد اثر متقابل رقم و قارچ مایکوریزا صرفاً با طول استولون و وزن تر و خشک ریشه معنیدار شد. در تمامی کلاسهای اندازۀ ریزغده تولیدی، اثر متقابل رقم و مایکوریزا معنیدار شد. بیشترین میزان ریزغده در تلقیح با مخلوط دو گونه مایکوریزا حاصل گردید. در بررسی روابط همبستگی صفات با درصد کلونیزاسیون قارچ مشخص شد که همبستگی مثبت و معنیداری بین درصد کلونیزاسیون با اغلب شاخصهای مورد اندازهگیری و عملکرد ریزغده وجود دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 527 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35126 | |
| dc.subject | سیبزمینی | fa_IR |
| dc.subject | گیاهچه | fa_IR |
| dc.subject | مایکوریزا | fa_IR |
| dc.subject | همزیستی | fa_IR |
| dc.subject | تولید ریزغده | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر همزیستی با قارچ مایکوریزا بر شاخصهای رشد و عملکرد ریزغده در گیاهچههای سیبزمینی (Solanum tuberosum) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 96 | |
| dc.citation.epage | 106 | |