| dc.contributor.author | سادات میری, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاهنظری, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ضیاء تبار احمدی, میرخالق | fa_IR |
| dc.contributor.author | زبردست رستمی, حسینعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:09:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:09:59Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:09:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:09:59Z | |
| dc.date.issued | 2014-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-05-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-02-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سادات میری, فاطمه, شاهنظری, علی, ضیاء تبار احمدی, میرخالق, زبردست رستمی, حسینعلی. (1393). اثر کمآبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال. علوم باغبانی, 28(1), 80-86. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.35124 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35124 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_33428.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818164 | |
| dc.description.abstract | آگاهی از میزان تأثیر تنش کمآبی بر عملکرد کمی و کیفی پرتقال، برای مدیریت محصول در شرایط کمآبی، ضروری می باشد. در این راستا پژوهش حاضردر قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار در شهرستان بابل اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل آبیاری کامل، کم آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه در دو سطح 75 و 55 درصد آبیاری کامل بودند. رطوبت ناحیه توسعه ریشه به وسیله رطوبت سنج های TDR قرائت شد. میزان آب آبیاری از اختلاف رطوبت خاک قبل از آبیاری و رطوبت نقطه ظرفیت زراعی تعیین شد. بررسی عملکرد میوه با اندازه گیری صفات کمی و کیفی میوه ها شامل حجم، ابعاد میوه، وزن تازه و خشک، رطوبت، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول انجام شد. عمق آب مصرفی در تیمار آبیاری کامل برابر94/242میلی متر و صرفهجویی آب در تیمارهای کم آبیاری 75% و 55% نسبت به آبیاری کامل به ترتیب برابر 44/17% و 39/31%بود. مقایسه میانگینها بر اساس آزمون دانکن در سطح 5%انجام شد. نتایج نشان داد اختلاف بین مشخصه های ابعاد، وزن تازه و خشک، رطوبت و حجم میوه بین تیمارهای آبیاری کامل و آبیاری ناقص ریشه معنی دار نبوده است. مقایسه مقدار مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون در مرحله رسیدگی میوه، در تیمارهای کم آبیاری، افزایش معنی داری در مقایسه با آبیاری کامل نشان دادند. نتایج نشان داد، اعمال تیمارهای کم آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه باعث افزایش معنی داری در کیفیت میوه نسبت به تیمارآبیاری کامل می شود. به منظور صرفه-جویی در آب آبیاری و افزایش کیفیت محصول، استفاده از تیمارهای کم آبیاری در سطح 75% توصیه می شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 272 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35124 | |
| dc.subject | آبیاری ناقص ریشه | fa_IR |
| dc.subject | پرتقال | fa_IR |
| dc.subject | کم آبیاری تنظیم شده | fa_IR |
| dc.subject | مواد جامد محلول | fa_IR |
| dc.title | اثر کمآبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 80 | |
| dc.citation.epage | 86 | |