نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسادات میری, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorشاهنظری, علیfa_IR
dc.contributor.authorضیاء تبار احمدی, میرخالقfa_IR
dc.contributor.authorزبردست رستمی, حسینعلیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:09:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:09:59Z
dc.date.available1400-03-19T22:09:59Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:09:59Z
dc.date.issued2014-05-22en_US
dc.date.issued1393-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-05-12en_US
dc.date.submitted1393-02-22fa_IR
dc.identifier.citationسادات میری, فاطمه, شاهنظری, علی, ضیاء تبار احمدی, میرخالق, زبردست رستمی, حسینعلی. (1393). اثر کم‌آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال. علوم باغبانی, 28(1), 80-86. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.35124fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35124
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33428.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818164
dc.description.abstractآگاهی از میزان تأثیر تنش کم‌آبی بر عملکرد کمی و کیفی پرتقال، برای مدیریت محصول در شرایط کم‌آبی، ضروری می باشد. در این راستا پژوهش حاضردر قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار در شهرستان بابل اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل آبیاری کامل، کم آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه در دو سطح 75 و 55 درصد آبیاری کامل بودند. رطوبت ناحیه توسعه ریشه به وسیله رطوبت سنج های TDR قرائت شد. میزان آب آبیاری از اختلاف رطوبت خاک قبل از آبیاری و رطوبت نقطه ظرفیت زراعی تعیین شد. بررسی عملکرد میوه با اندازه گیری صفات کمی و کیفی میوه ها شامل حجم، ابعاد میوه، وزن تازه و خشک، رطوبت، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول انجام شد. عمق آب مصرفی در تیمار آبیاری کامل برابر94/242میلی متر و صرفه‌جویی آب در تیمارهای کم آبیاری 75% و 55% نسبت به آبیاری کامل به ترتیب برابر 44/17% و 39/31%بود. مقایسه میانگین‌ها بر اساس آزمون دانکن در سطح 5%انجام شد. نتایج نشان داد اختلاف بین مشخصه های ابعاد، وزن تازه و خشک، رطوبت و حجم میوه بین تیمارهای آبیاری کامل و آبیاری ناقص ریشه معنی دار نبوده است. مقایسه مقدار مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون در مرحله رسیدگی میوه، در تیمارهای کم آبیاری، افزایش معنی داری در مقایسه با آبیاری کامل نشان دادند. نتایج نشان داد، اعمال تیمارهای کم آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه باعث افزایش معنی داری در کیفیت میوه نسبت به تیمارآبیاری کامل می شود. به منظور صرفه-جویی در آب آبیاری و افزایش کیفیت محصول، استفاده از تیمارهای کم آبیاری در سطح 75% توصیه می شود.fa_IR
dc.format.extent272
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35124
dc.subjectآبیاری ناقص ریشهfa_IR
dc.subjectپرتقالfa_IR
dc.subjectکم آبیاری تنظیم شدهfa_IR
dc.subjectمواد جامد محلولfa_IR
dc.titleاثر کم‌آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue1
dc.citation.spage80
dc.citation.epage86


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد