نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمشایخی, کامبیزfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorاکبرپور, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorآتشی, صادقfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, یوسفfa_IR
dc.contributor.authorموسوی‌زاده, سیدجوادfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:09:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:09:09Z
dc.date.available1400-03-19T22:09:08Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:09:09Z
dc.date.issued2014-05-22en_US
dc.date.issued1393-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-05-10en_US
dc.date.submitted1393-02-20fa_IR
dc.identifier.citationمشایخی, کامبیز, صادقی, حسین, اکبرپور, وحید, آتشی, صادق, قاسمی, یوسف, موسوی‌زاده, سیدجواد. (1393). تغییرات کربوهیدرات برگ و میوه شلیل رقم رد گلد در طول فصل رشد در شرایط آب و هوایی گرگان. علوم باغبانی, 28(1), 1-9. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.34995fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.34995
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33255.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818155
dc.description.abstractچرخش کربوهیدرات بین بخش‌های رویشی و زایشی درختان میوه از عوامل تعیین کننده عملکرد و کیفیت میوه می باشد. به طوری که در زمان‌های مختلف فصل رشد دچار تغییرات می شود. ازاین‌رو هدف از تحقیق حاضر نیز بررسی نحوه تغییر کربوهیدرات در طول یک فصل رشد بین برگ و میوه شلیل است. بدین منظور ابتدا 8 درخت شلیل رقم رد گولد بصورت تصادفی در باغ انتخاب گردید و پس از اتیکت گذاری، دو درخت دو به دو با هم ترکیب گردید تا نمونه‌برداری جهت انجام آزمایش‌ها با چهار تکرار انجام شود. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بیشترین وزن تر و خشک برگ به ترتیب با 3/9 و 3/3 گرم در آخرین مرحله برداشت حاصل گردید. نسبت وزن تر به خشک برگ روند نزولی را طی می کند که می-تواند بیانگر این مطلب باشد که میزان بیوماس برگ در مراحل ابتدایی برداشت کم بوده و به تدریج افزایش می یابد. میزان کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل ab در آخرین مرحله برداشت در حداکثر مقدار خود قرار داشت. میزان قند کل برگ در مرحله دوم و سوم برداشت روندی صعودی داشت و در مرحله پایانی مجدداً روند نزولی را نشان داد . مقدار کلروفیل میوه نیز همگام با بلوغ و رسیدن میوه کاهش یافته است و آنتوسیانین میوه نیز روند صعودی را نشان داد. قند کل میوه در مرحله سوم یا همان دو هفته بعد از سخت شدن هسته نسبت به مراحل قبل کاهش یافت اما مجددا در مرحله پایانی مقدار آن افزایش یافت. تغییرات میزان ساکارز نشان می دهد که در اوائل رشد میوه مقدار آن نسبت به مراحل بعدی بیشتر است و با نزدیک شدن به مراحل پایانی مقدار آن کاهش می یابد در حالی که میزان قند کل در مرحله چهارم نسبت به مرحله سوم برداشت افزایش یافته است.fa_IR
dc.format.extent175
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.34995
dc.subjectشلیلfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectقند کلfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectساکاروزfa_IR
dc.titleتغییرات کربوهیدرات برگ و میوه شلیل رقم رد گلد در طول فصل رشد در شرایط آب و هوایی گرگانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage9


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد