تأثیر چند پایه مختلف مرکبات بر میزان ترکیبات بیوشیمیایی پرتقال پارسون براون و مارس در جیرفت
| dc.contributor.author | مشایخی, کامبیز | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادقی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبرپور, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | آتشی, صادق | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسویزاده, سید جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | آبشایی, ملیحه | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظری, زهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:08:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:08:07Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:08:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:08:07Z | |
| dc.date.issued | 2013-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-04-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-01-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مشایخی, کامبیز, صادقی, حسین, اکبرپور, وحید, آتشی, صادق, موسویزاده, سید جواد, آبشایی, ملیحه, نظری, زهره. (1392). تأثیر چند پایه مختلف مرکبات بر میزان ترکیبات بیوشیمیایی پرتقال پارسون براون و مارس در جیرفت. علوم باغبانی, 27(1), 10-17. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.20780 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.20780 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_31283.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818144 | |
| dc.description.abstract | مرکبات دارای مواد غذایی و متابولیت های متعددی شامل انواع قندها، ویتامین C، فلاونوئید و ترکیبات فنلی با ارزش غذایی و آنتی اکسیدانی بالا هستند. عواملی مانند رقم، نوع پایه و نوع اندام در میزان این ترکیبات مؤثرند. از اینرو در تحقیق حاضر میزان ساکارز، گلوکز، قند کل، ویتامین C، فلاونوئید و فنل در گوشت میوه، آلبدو و پوست دو رقم پرتقال پارسون براون و مارس پیوند شده روی پایه های نارنج، سیترنج، کلئوپاترا و رافلمون اندازهگیری شد. طبق نتایج به دست آمده، بیشترین میزان ویتامین C در رقم پارسون براون روی پایه سیترنج و کلئوپاترا به دست آمد. بیشترین میزان قند کل در ارقام پارسون براون و مارس روی پایه رافلمون بدست آمد (01/0>P). همچنین بیشترین میزان گلوکز در پرتقال مارس روی پایه رافلمون ثبت شد (01/0>P). در میان پایه ها، رقم پارسون براون بر رافلمون از میزان ساکارز بالاتری برخوردار بود. کمترین مقدار گلوکز و ساکارز نیز در پرتقال پارسون براون روی پایه کلئوپاترا بدست آمد (01/0>P). بر اساس نتایج این تحقیق، بیشترین میزان فنل (84/28 میلیگرم در گرم) و فلاونوئید (57/22 میلیگرم در گرم) در پوست رقم مارس روی پایه رافلمون به دست آمد. طبق نتایج ضرایب همبستگی، بین میزان فنل با فلاونوئید همبستگی مثبت و معنیداری وجود دارد (01/0>P). | fa_IR |
| dc.format.extent | 155 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.20780 | |
| dc.subject | مرکبات | fa_IR |
| dc.subject | فنل | fa_IR |
| dc.subject | فلاونوئید | fa_IR |
| dc.subject | پارسون براون | fa_IR |
| dc.subject | مارس | fa_IR |
| dc.title | تأثیر چند پایه مختلف مرکبات بر میزان ترکیبات بیوشیمیایی پرتقال پارسون براون و مارس در جیرفت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 10 | |
| dc.citation.epage | 17 |




