| dc.contributor.author | فرهادی, نسرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | سوری, محمدکاظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی رضالو, ابوالفضل | fa_IR |
| dc.contributor.author | ربی انگورانی, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:07:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:07:45Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:07:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:07:45Z | |
| dc.date.issued | 2012-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-09-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-06-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرهادی, نسرین, سوری, محمدکاظم, علی رضالو, ابوالفضل, ربی انگورانی, حسین. (1391). اثر تاریخ کاشت بر عملکرد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی کرچک (Ricinus communis L.). علوم باغبانی, 26(3)doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.15220 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.15220 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_30766.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818140 | |
| dc.description.abstract | روغن کرچک به دلیل خصوصیات فیزیکوشیمیایی منحصر به فرد آن، کاربردهای متعددی در صنایع دارویی، شیمیایی، بهداشتی، بیودیزل و اخیراً در صنایع غذایی دارد. عوامل متعددی ممکن است در طی رشد و نمو گیاه و همچنین طی دوره نگهداری و فرآوری بر ویژگی های روغن کرچک تأثیر بگذارند. این تحقیق به منظور بررسی محتوای روغن و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک تحت تاثیر تاریخ های مختلف کشت در شرایط آب و هوایی تهران انجام گرفت. طبق نتایج، بیشترین عملکرد دانه (67/1590 کیلوگرم در هکتار) و روغن (43/774 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت 15 فروردین حاصل شد که تفاوت معنی داری با سایر تاریخ های کاشت داشت. در نمونه های آنالیز شده محتوای روغن (67/49-45/34درصد)، رطوبت (12/2-97/0درصد)، ضریب شکست (473/1-470/1)، میزان کلروفیل (mg Pheophytin/kg Oil 40/0-26/0)، عدد اسیدی (mg NaOH/g Oil 62/0-28/0)، عدد پروکسید (meq O2/Kg Oil 0)، عدد صابونی (mg KOH/g Oil 34/181-62/165) و عدد یدی (g I2/100 g Oil 22/89-43/82) بودند. روغن کرچک حاصل از تاریخ های مختلف کشت از لحاظ میزان رطوبت، کلروفیل، عدد اسیدی در سطح (05/0pp) اختلاف معنی داری را نشان دادند اما از لحاظ میزان روغن، ضریب شکست، عدد یدی و پروکسید در سطح (05/0 | fa_IR |
| dc.format.extent | 139 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.15220 | |
| dc.subject | کرچک | fa_IR |
| dc.subject | روغن | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات فیزیکوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | تاریخ کاشت | fa_IR |
| dc.subject | ریسینولئیک اسید | fa_IR |
| dc.title | اثر تاریخ کاشت بر عملکرد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی کرچک (Ricinus communis L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 3 | |