| dc.contributor.author | میرابی, الهه | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, سیدحسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | داوری نژاد, غلامحسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | آرویی, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:07:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:07:01Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:07:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:07:01Z | |
| dc.date.issued | 2012-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-09-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-06-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرابی, الهه, نعمتی, سیدحسین, داوری نژاد, غلامحسین, آرویی, حسین. (1391). اثرمالچ بر کنترل علف های هرز، ذخیره رطوبت و دمای خاک در سبزی پپینو (Solanum muricatum). علوم باغبانی, 26(3)doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.15206 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.15206 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_30497.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818132 | |
| dc.description.abstract | سبزی جدید پپینو (Solanum muricatum) گیاهی علفی یا بوته ای از تیره Solanaceae بوده که به صورت یکساله کشت می شود. بمنظور بررسی تأثیر مالچ برنج و چیپس چوب بر وزن خشک علف های هرز در پپینو و همچنین رطوبت و درجه حرارت خاک، آزمایشـی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار، در سال 89-1388 در گلخانه گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارها شامل مالچ کلش برنج، چیپس چوب و شاهد بودند. قلمه گیری از پپینو در اواسط اردیبهشت ماه از شاخه های علفی انجام و قلمه ها در اواسط تیرماه به گلخانه منتقل شدند. بمنظور اندازه گیری جمعیت علف های هرز، درجه حرارت و رطوبت خاک در شرایط اعمال مالچ، نمونه برداری در چهار مرحله انجام شد. نتایج نشان داد که اثر مالچ بر وزن خشک علف های هرز، دمای خاک و درصد رطوبت خاک در مراحل مختلف نمونه برداری در پپینو معنی دار (01/0p≤) بود. بیشترین و کمترین وزن خشک علف های هرز در مراحل مختلف نمونه برداری به ترتیب در شاهد و چیپس چوب مشاهده شد. کمترین وزن خشک علف های هرز در مرحله اول، دوم، سوم و چهارم نمونه برداری به ترتیب با 7/321، 9/175، 9/109 و 7/56 گرم بر متر مربع بود. همچنین حضور مالچ در مقایسه با شاهد باعث کاهش درجه حرارت خاک و افزایش رطوبت خاک گردید. مالچ چیپس چوب در کاهش درجه حرارت و افزایش درصد رطوبت خاک در مقایسه با کلش برنج تاثیر بیشتری داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 158 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.15206 | |
| dc.subject | پپینو | fa_IR |
| dc.subject | مالچ چیپس چوب | fa_IR |
| dc.subject | مالچ کلش برنج | fa_IR |
| dc.subject | علف هرز | fa_IR |
| dc.title | اثرمالچ بر کنترل علف های هرز، ذخیره رطوبت و دمای خاک در سبزی پپینو (Solanum muricatum) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 3 | |