نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرابی, الههfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, سیدحسینfa_IR
dc.contributor.authorداوری نژاد, غلامحسینfa_IR
dc.contributor.authorآرویی, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:07:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:07:01Z
dc.date.available1400-03-19T22:07:01Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:07:01Z
dc.date.issued2012-11-21en_US
dc.date.issued1391-09-01fa_IR
dc.date.submitted2012-09-11en_US
dc.date.submitted1391-06-21fa_IR
dc.identifier.citationمیرابی, الهه, نعمتی, سیدحسین, داوری نژاد, غلامحسین, آرویی, حسین. (1391). اثرمالچ بر کنترل علف های هرز، ذخیره رطوبت و دمای خاک در سبزی پپینو (Solanum muricatum). علوم باغبانی, 26(3)doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.15206fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.15206
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_30497.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818132
dc.description.abstractسبزی جدید پپینو (Solanum muricatum) گیاهی علفی یا بوته ای از تیره Solanaceae بوده که به صورت یکساله کشت می شود. بمنظور بررسی تأثیر مالچ برنج و چیپس چوب بر وزن خشک علف های هرز در پپینو و همچنین رطوبت و درجه حرارت خاک، آزمایشـی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار، در سال 89-1388 در گلخانه گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارها شامل مالچ کلش برنج، چیپس چوب و شاهد بودند. قلمه گیری از پپینو در اواسط اردیبهشت ماه از شاخه های علفی انجام و قلمه ها در اواسط تیرماه به گلخانه منتقل شدند. بمنظور اندازه گیری جمعیت علف های هرز، درجه حرارت و رطوبت خاک در شرایط اعمال مالچ، نمونه برداری در چهار مرحله انجام شد. نتایج نشان داد که اثر مالچ بر وزن خشک علف های هرز، دمای خاک و درصد رطوبت خاک در مراحل مختلف نمونه برداری در پپینو معنی دار (01/0p≤) بود. بیشترین و کمترین وزن خشک علف های هرز در مراحل مختلف نمونه برداری به ترتیب در شاهد و چیپس چوب مشاهده شد. کمترین وزن خشک علف های هرز در مرحله اول، دوم، سوم و چهارم نمونه برداری به ترتیب با 7/321، 9/175، 9/109 و 7/56 گرم بر متر مربع بود. همچنین حضور مالچ در مقایسه با شاهد باعث کاهش درجه حرارت خاک و افزایش رطوبت خاک گردید. مالچ چیپس چوب در کاهش درجه حرارت و افزایش درصد رطوبت خاک در مقایسه با کلش برنج تاثیر بیشتری داشت.fa_IR
dc.format.extent158
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.15206
dc.subjectپپینوfa_IR
dc.subjectمالچ چیپس چوبfa_IR
dc.subjectمالچ کلش برنجfa_IR
dc.subjectعلف هرزfa_IR
dc.titleاثرمالچ بر کنترل علف های هرز، ذخیره رطوبت و دمای خاک در سبزی پپینو (Solanum muricatum)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue3


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد