نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبادی, عبادالهfa_IR
dc.contributor.authorبلندی, احمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorحمیدی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorمعاون, جمشیدfa_IR
dc.contributor.authorحسن آبادی, حسنfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:05:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:05:59Z
dc.date.available1400-03-19T22:05:58Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:05:59Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2012-08-15en_US
dc.date.submitted1391-05-25fa_IR
dc.identifier.citationعبادی, عباداله, بلندی, احمدرضا, حمیدی, حسن, معاون, جمشید, حسن آبادی, حسن. (1391). ارزیابی تنوع ژنتیکی ارقام مختلف سیب زمینی با استفاده از الکتروفورز پروتئین های ذخیره ای غده. علوم باغبانی, 26(2)doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.14678fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14678
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_30089.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818121
dc.description.abstractسیب زمینی (Solanum tuberosum L.) یکی از مهمترین گیاهان زراعی در تغذیه انسان است که در جهان از نظر اهمیت غذایی مقام چهارم را داراست. تعیین تنوع ژنتیکی بر اساس نشانگرهای مختلف نقش کلیدی در عملیات اصلاح نبات دارد. در این تحقیق از روشSDS-PAGE جهت ارزیابی تنوع ژنتیکی 23 رقم سیب زمینی استفاده شد. استخراج پروتئین از غده های سیب زمینی نیز با استفاده از روش لاملی (1970) صورت گرفت. درصد پلی مورفیسم (چند شکلی) محاسبه شده و دندروگرام ارقام بر اساس روش UPGMA با استفاده از نرم افزار NTsys تعیین و رسم شد. همچنین فاصله ژنتیکی نمونه های مورد بررسی در نرم افزارSPSS محاسبه شد. نتایج حاصل از الکتروفورز، حضور 39 باند پروتئینی را در ارقام مورد مطالعه نشان داد که بیشترین تعداد باند (23 باند) در رقم Markiz مشاهده گردید. دندروگرام حاصل نشان داد ارقام مورد مطالعه به طور کلی در دو گروه بزرگ قرار گرفتند. دو رقم Impala و Granola با یکدیگر دارای قرابت ژنتیکی بالایی (3/73 درصد) می باشند. همچنین مشاهده شد که دو رقم Savalan و Fontaneh دارای پایین ترین درصد شباهت (1/9 درصد) در بین ارقام مورد مطالعه نسبت به یکدیگر می باشند. دو گروه عمده از پروتئین های ذخیره‌ای نیز در دامنه 22 و 40 کیلودالتون به ترتیب شامل ایزومرهای اسپورامین و پاتاتین مورد شناسایی قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان دهنده وجود پتانسیل بالای تنوع ژنتیکی در بین ارقام سیب زمینی می باشد.fa_IR
dc.format.extent335
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14678
dc.subjectپلی مورفیسمfa_IR
dc.subjectتنوع ژنتیکیfa_IR
dc.subjectسیب زمینیfa_IR
dc.subjectپروتئین های ذخیره ای غدهfa_IR
dc.subjectSDS-PAGEfa_IR
dc.titleارزیابی تنوع ژنتیکی ارقام مختلف سیب زمینی با استفاده از الکتروفورز پروتئین های ذخیره ای غدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue2


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد