| dc.contributor.author | نجف زاده, رقیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ارزانی, کاظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | بابایی, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:05:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:05:47Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:05:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:05:47Z | |
| dc.date.issued | 2012-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-08-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-05-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نجف زاده, رقیه, ارزانی, کاظم, بابایی, علیرضا. (1391). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (Pyrus communis L.). علوم باغبانی, 26(2)doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.14673 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14673 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_30015.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818119 | |
| dc.description.abstract | با توجه به اهمیت گلابیPyrus communis L.) ) در ایران و بالا بودن تنوع ژنتیکی در آن، مطالعه ای به منظور اثر ژنوتیپ بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه شش ژنوتیپ بالغ گلابی اروپایی در شرایط آب و هوایی تهران انجام گرفت. در این مطالعه برخی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه از قبیل طول و عرض میوه، نسبت طول به عرض، طول دم میوه، رنگ، وزن تازه و خشک میوه، حجم، سفتی، میزان مواد جامد محلول، اسیدیته ی قابل تیتر، نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته، pH ، صفات کیفی بازار پسندی، ظاهر و جذابیت میوه، عطر و طعم میوه ها و ویژگیهای حسی در مرحله ی رسیدن میوه بر اساس دیسکریپتور مرکز جهانی منابع ژنتیکی گیاهی (IPGRI) مورد بررسی قرار گرفت. هدف از انجام این تحقیق شناخت بهتر ویژگی های فیزیکو شیمیایی میوه و بررسی گوناگونی برخی از ژنوتیپهای گلابی اروپایی می باشد. نتایج نشان داد که ژنوتیپ اثر معنی داری بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه داشت و بین ژنوتیپ ها از نظر این ویژگی ها اختلاف معنی داری وجود داشت (P≤0.05). به گونه ای که تغییرات طول میوه از 82/9-99/6 سانتی متر، عرض میوه 17/7-69/4 سانتی متر، نسبت طول به عرض 59/1-23/1، طول دم میوه 73/3-2/2 سانتی متر، رنگ زمینه ی میوه از زرد تا سبز_ زرد و سبز_ قرمز، رنگ L از L* 08/74-47/60، رنگ H ازH* 95/86-06/80، رنگ C ازC*43/53-16/46، وزن تازه ی میوه از 91/308-5/80 گرم، وزن خشک از36/5-52/4 گرم در 30 گرم از میوه، حجم میوه از 7/270-33/86 سانتی متر مکعب، سفتی میوه 37/2-1 کیلوگرم بر سانتی متر مربع، میزان مواد جامد محلول میوه از 63/17-9/14 درجه بریکس، اسیدیته ی قابل تیتر میوه 41/0-18/0 درصد، نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته ی میوه 66/92-49/40 و pH میوه از33/5-95/3 متغیر بودند. نتایج نشان داد که ژنوتیپ A95 دارای ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی بهتری نسبت به بقیه ژنوتیپ ها می باشد و می تواند به عنوان ژنوتیپ امیدبخش برای ارزیابی های بعدی و تکمیلی مورد توجه قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 141 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14673 | |
| dc.subject | گلابی اروپایی (L. Pyrus communis) | fa_IR |
| dc.subject | ژنتیک | fa_IR |
| dc.subject | تنوع ژنتیکی | fa_IR |
| dc.subject | ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه | fa_IR |
| dc.title | بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (Pyrus communis L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 2 | |