نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصدیقی, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorغلامی, منصورfa_IR
dc.contributor.authorساری‌خانی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorارشادی, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:05:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:05:25Z
dc.date.available1400-03-19T22:05:24Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:05:25Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2012-08-15en_US
dc.date.submitted1391-05-25fa_IR
dc.identifier.citationصدیقی, اعظم, غلامی, منصور, ساری‌خانی, حسن, ارشادی, احمد. (1391). اثر اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک بر زمان رسیدن، میزان آنتوسیانین و تولید اتیلن در میوه گیلاس رقم سیاه مشهد. علوم باغبانی, 26(2)doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.14664fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14664
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_29919.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818115
dc.description.abstractاستفاده از مواد شیمیایی بازدارنده ساخت و یا عمل اتیلن جایگاه ویژه‌ای در تکنولوژی پس از برداشت میوه‌ها و سبزی‌ها دارند. گیلاس میوه‌ای نافرازگرا می‌باشد، ولی در طی دوره انبارداری پس از برداشت، اتیلن تولید می‌کند به طوری که کاهش در میزان تولید اتیلن به افزایش عمر پس از برداشت آن انجامیده است. درختان گیلاس رقم مشهد همزمان با تغییر رنگ میوه ها از سبز به زرد کهربائی با 4 غلظت اسید سالیسیلیک (5/0، 1، 2 و 3 میلی‌مول در لیتر) و 3 غلظت اسید جیبرلیک (10، 20 و 30 میلی‌گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) محلول‌پاشی شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد اسید جیبرلیک باعث تاخیر در رسیدن به میزان 5 روز نسبت به تیمار شاهد گردید. همچنین کاربرد اسید جیبرلیک و اسید سالیسیلیک باعث کاهش تولید اتیلن نسبت به تیمار شاهد گردید که این کاهش در تیمار اسید سالیسیلیک بیشتر از تیمار اسید جیبرلیک بود. اما در افزایش رنگ، اندازه و وزن و مواد جامد محلول میوه (شاخص رسیدن) در مقایسه با اسید سالیسیلیک اثر بیشتری داشت. اگر چه اسید جیبرلیک باعث تأخیر در زمان رسیدن میوه شد ولی میوه‌های تیمار شده با آن میزان اتیلن بیشتری را در مقایسه با میوه‌های تیمار شده با اسید سالیسیلیک تولید کردند. لذا رنگ میوه به عنوان مهم‌ترین شاخص زمان رسیدن، تحت تأثیر اتیلن قرار نگرفت. همچنین محتوای آنتوسیانین کل در طول دوره انبارداری در میوه‌های تیمار شده با هر دو هورمون بالا رفت ولی در مجموع میزان اتیلن کمتری را نسبت به میوه‌های شاهد تولید کردند.fa_IR
dc.format.extent108
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14664
dc.subjectاسید سالیسیلیکfa_IR
dc.subjectاسید جیبرلیکfa_IR
dc.subjectگیلاسfa_IR
dc.subjectاتیلنfa_IR
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.titleاثر اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک بر زمان رسیدن، میزان آنتوسیانین و تولید اتیلن در میوه گیلاس رقم سیاه مشهدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue2


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد