نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرادمند, ریحانهfa_IR
dc.contributor.authorارزانی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorا... سعیدی, قدرتfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:02:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:02:59Z
dc.date.available1400-03-19T22:02:58Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:02:59Z
dc.date.issued2012-02-20en_US
dc.date.issued1390-12-01fa_IR
dc.date.submitted2012-03-06en_US
dc.date.submitted1390-12-16fa_IR
dc.identifier.citationمرادمند, ریحانه, ارزانی, احمد, ا... سعیدی, قدرت. (1390). بررسی واکنش ارقام طالبی به اندام زایی درکشت درون شیشه ای. علوم باغبانی, 25(4)doi: 10.22067/jhorts4.v1390i0.11750fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11750
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_29034.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818089
dc.description.abstractچکیده کاربرد فنون کشت سلول، بافت و مولکولی در طالبی به لحاظ ویژگی هتروزیگوستی بالا و محدودیت در روش های به نژادی متداول، از جایگاه خاصی برخوردار است. مطالعه حاضر به منظور تعیین شرایط محیط کشت مطلوب جهت اندام زایی مستقیم از ریزنمونه های کوتیلدون، برگ و ریشه چه در سه ژنوتیپ طالبی اصفهان، گرمک بومی اصفهان و گرگر بومی ایلام اجرا شده است. ریزنمونه های کوتیلدون، برگ و ریشه چه بر روی محیط موراشیگ و اسکوک (MS) حاوی غلظت های مختلف بنزیل آدنین (BA) قرار داده شد و واکنش ژنوتیپ ها مورد بررسی قرارگرفت. از میان ریزنمونه های کوتیلدون، برگ و ریشه چه، ریزنمونه ی ریشه چه در هیچ محیطی قادر به باززایی نبود. کشت قطعات کوتیلدون ظرفیت بالایی در محیط MS و در حضور تنظیم کننده رشد BA نشان داد. بیشترین درصد القای شاخه در غلظت1میلی گرم درلیتر BA مشاهده شد که به منظور ریشه دار شدن ساقه های القا شده در حضور BA از غلظت 5/0 میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید (NAA) استفاده شد. بیشترین القای شاخه، 5/2 شاخه به ازای هر نمونه کشت شده در محیط 1میلی گرم در لیتر BA در ژنوتیپ طالبی اصفهان رخ داد. بیشترین طول ساقه و تعداد برگ از قطعه کوتیلدون در حضور 1میلی گرم در لیتر BA به دست آمد. در ریزنمونه برگ نیز همانند کوتیلدون، بیشترین میزان باززایی در غلظت 1 میلی گرم در لیتر BA حاصل شد. در این آزمایش BA تنظیم کننده رشد ضروری برای اندام زایی در ریزنمونه های کشت شده طالبی بوده و غلظت 5/0تا 1 میلی-گرم در لیتر BA غلظت مناسبی جهت القای شاخساره بود. ضمن اینکه با افزایش غلظت آن از 1 به 5/1 میلی گرم در لیتر، آثار منفی معنی داری را در این رابطه به همراه داشت. در مطالعه حاضر عوامل ژنوتیپ، ریزنمونه و تنظیم کننده های رشد تاثیر بارزی در واکنش به اندام زایی در طالبی داشته اند. ضمن اینکه با ترکیب مناسبی از محیط کشت و تنظیم کننده برای اندام زایی طالبی، تنها ژنوتیپ های دارای تنوع ژنتیکی زیاد از لحاظ واکنش با یکدیگر متمایز می شوند. واژه های کلیدی: طالبی، کشت بافت، اندام زایی، کوتیله دون، تنظیم کننده رشدfa_IR
dc.format.extent160
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11750
dc.titleبررسی واکنش ارقام طالبی به اندام زایی درکشت درون شیشه ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue4


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد