| dc.contributor.author | نیکخواه, شهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:00:54Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:00:54Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:00:54Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:00:54Z | |
| dc.date.issued | 2011-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-01-31 | en_US |
| dc.date.submitted | 1390-11-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نیکخواه, شهره. (1390). تاثیر تاریخ برداشت و غلظت کلرورکلسیم بر کیفیت انبارمانی گلابی ارقام اسپادونا و کوشیا. علوم باغبانی, 25(3)doi: 10.22067/jhorts4.v1390i0.11309 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11309 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_28155.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818067 | |
| dc.description.abstract | چکیده
زمان برداشت گلابی ارقام کوشیا و اسپادونا و اثر غلظت محلول کلرور کلسیم بر حفظ خصوصیات کیفی میوه در مدت انبارداری مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل 4 فاکتوری در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار به اجرا در آمد. گلابی رقم کوشیا در تاریخهای (2 ،9 و 15مرداد) و رقم اسپادونا در تاریخهای (16 ،23و 30 مرداد) برداشت گردیدند و پس از تیمار با محلولهای کلرور کلسیم با غلظتهای متفاوت (صفر، 4 و 6 درصد) به سردخانه 1 ± 0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90- 85 درصد منتقل و به مدت 6 ماه نگهداری شدند. خواص کمی و کیفی میوه (درصد مواد جامد محلول، میزان اسید قابل تیتر، نسبت رسیدگی، درصد قند ، سفتی بافت و درصد کلسیم) بلافاصله پس از برداشت و پس از 30، 60، 90، 120، 135، 150، 165و 180 روز نگهداری در سردخانه اندازه گیری گردیدند. پس از پایان زمان انبارداری ، آزمایشات حسی شامل (بو، طعم، بافت، رنگ و ظاهر عمومی) بر روی میوه انجام شد. با بررسی نتایج مشخص گردید که در رقم کوشیا نسبت به رقم اسپادونا، سفتی بافت به میزان 3/1 پوند بر اینچ مربع بیشتر بود اما صفات مواد جامد محلول و نسبت رسیدگی در رقم اسپادونا به میزان بالاتری بود. همچنین از نظر صفات بافت، رنگ، بو و ظاهر عمومی، امتیاز بالاتر به رقم اسپادونا تعلق گرفت. نتایج نشان داد رقم اسپادونا که در تاریخ 30 مرداد (140 روز پس از گلدهی، واحد حرارتی برابر 8/1986) برداشت شده و با محلول کلرور کلسیم 6 % تیمار گردیده بود، پس از 180 روز نگهداری در سردخانه دارای میزان کلسیم بیشتر بود. این تیمار حداکثر امتیاز داوران در مورد صفت ظاهر عمومی را کسب نمود و به طور کلی از نظر صفات کمی و کیفی و خصوصیات حسی نسبت به بقیه تیمارها در وضعیت مطلوب تری قرار داشت.
واژههای کلیدی: ارقام گلابی، تاریخ برداشت، محلول های کلرور کلسیم، کلسیم میوه، ظاهر عمومی | fa_IR |
| dc.format.extent | 203 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11309 | |
| dc.title | تاثیر تاریخ برداشت و غلظت کلرورکلسیم بر کیفیت انبارمانی گلابی ارقام اسپادونا و کوشیا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 3 | |