نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفارسی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorطاهری, پریساfa_IR
dc.contributor.authorکردیانی, اسداللهfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:57:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:57:58Z
dc.date.available1400-03-19T21:57:58Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:57:58Z
dc.date.issued2011-02-20en_US
dc.date.issued1389-12-01fa_IR
dc.date.submitted2011-03-12en_US
dc.date.submitted1389-12-21fa_IR
dc.identifier.citationفارسی, محمد, طاهری, پریسا, کردیانی, اسدالله. (1389). بررسی نقش قارچ های گرمادوست در کمپوست قارچ خوراکی دکمه ای سفید. علوم باغبانی, 24(2)doi: 10.22067/jhorts4.v1389i2.8006fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i2.8006
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_26993.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818036
dc.description.abstractچکیده در فرایند کمپوست‌سازی برای قارچ خوراکی دکمه ای سفید علاوه بر اینکه واکنش های شیمیایی ترکیبات پیچیده موجود در کاه و کلش را به ترکیبات ساده و قابل جذب برای قارچ خوراکی و میکروارگانیسم‌های گرمادوست تبدیل می‌کنند، میکروارگانیسم‌های گرمادوست معینی شامل آکتینومیست‌ها، قارچ‌های گرمادوست و باکتری‌های گرمادوست یک محیط انتخابی برای رشد میسلیوم قارچ تولید می‌نمایند. میکروارگانیسم‌های گرمادوست، ازت و مواد معدنی را در طی فرآیند کمپوست‌سازی در خود انباشته کرده و در نهایت بیوماس میکروبی آنها به عنوان منبع غذایی به مصرف قارچ دکمه‌ای خوراکی (Agaricus bisporus) می‌رسد. این پژوهش به منظور شناسایی قارچ‌های گرمادوست مؤثر در بهبود رشد میسلیوم این قارچ انجام شد. برای این منظور قارچ‌های گرمادوست از کمپوست جداسازی و توسط مارکرهای ITS1، ITS4 و S rDNA 8/5شناسایی شدند. سپس اثر آنها بر تسریع و تحریک رشد میسلیوم قارچ A. bisporus مورد بررسی قرار گرفت. قارچ های گرمادوست شناسایی شده، ایزوله‌های تیپ 2 Scytalidium thermophilum بودند. حضور این قارچها در محیط کشت باعث چند برابر شدن رشد میسلیوم A. bisporus شد. مشاهدات میکروسکوپی نشان داد که میسلیوم قارچ خوراکی از میسلیوم های قارچ .S. thermophilum تغذیه می‌کند. فراهم نمودن ترکیبات و شرایط محیطی کمپوست برای رشد بهینه این قارچ، به طور مؤثری باعث افزایش عملکرد قارچ خوراکی دکمه ای خواهد شد. واژه های کلیدی: کمپوست‌سازی، بیوماس میکروبی Agaricus bisporus ، ITS1، ITS4، Scytalidium thermophilumfa_IR
dc.format.extent1238
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i2.8006
dc.titleبررسی نقش قارچ های گرمادوست در کمپوست قارچ خوراکی دکمه ای سفیدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue2


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد