نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorایزد خواه شیشوان, موسیfa_IR
dc.contributor.authorتاج بخش, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorامیر نیا, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:57:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:57:19Z
dc.date.available1400-03-19T21:57:19Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:57:19Z
dc.date.issued2011-02-20en_US
dc.date.issued1389-12-01fa_IR
dc.date.submitted2011-03-12en_US
dc.date.submitted1389-12-21fa_IR
dc.identifier.citationایزد خواه شیشوان, موسی, تاج بخش, مهدی, امیر نیا, رضا. (1389). مطالعه تاثیر سن و اندازه های متفاوت نشاء بر عملکردهای اقتصادی، بیولوژیکی، شاخص برداشت و برخی خصوصیات کیفی ارقام روز بلند و روز متوسط پیازخوراکی. علوم باغبانی, 24(2)doi: 10.22067/jhorts4.v1389i2.7999fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i2.7999
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_26827.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818029
dc.description.abstractچکیده با توجه به اهمیت نشاء مناسب در تولید پیاز خوراکی، در روش کشت نشایی اثر چهار اندازه نشاء مختلف بر دو رقم پیاز روز بلند و روز متوسط به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی درچهار تکرار در سال زراعی 87-1386 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی بررسی شد. فاکتور های آزمایشی شامل چهار طول نشاء (9 ،12 ،15 ، 20 سانتیمتر) و دو رقم پیاز آذرشهر ( رنگ پوست قرمز، دیرس و روز بلند) و قولی قصه زنجان (رنگ پوست قرمز- روشن، زودرس و متوسط روز) بودند. در این بررسی تاثیر اندازه نشاء بر صفات عملکرد های اقتصادی و بیولوژیکی، شاخص برداشت، پیازهای درجه یک ، دو و سه، وزن تر، وزن خشک، در صد ماده خشک، درصد مواد جامد محلول، وزن مخصوص ، سفتی بافت پیاز، حجم پیاز و شاخص شکل پیاز مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه داده ها نشان داد که اثر اندازه نشاء در ارقام مورد آزمایش به غیر از وزن مخصوص پیاز ، برروی تمام صفات مورد مطالعه از لحاظ آماری درسطح احتمال یک درصد معنی دار بود. در این تحقیق به استثنای شاخص شکل پیاز، با افزایش طول نشاء، سایر صفات افزایش یافتند. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که بیشترین عملکرد های اقتصادی و بیولوژیکی، شاخص برداشت در نشاهای به طول 20 سانتیمتردر رقم آذرشهر به ترتیب (29/41 تن درهکتار، 84/233 گرم در بوته و 57/89 درصد) و کمترین آنها به ترتیب در نشاهای به طول 9 سانتیمتر در رقم قولی قصه زنجان (91/10 تن در هکتار،89/95 گرم در بوته و69/65 درصد) به دست آمد. همچنین بین ارقام مورد آزمایش به غیر از وزن مخصوص پیاز، در بقیه صفات مورد مطالعه اختلاف معنی دار وجود دارد. در مجموع نتایج نشان داد اندازه نشاء و رقم از نظر آماری بر تمام صفات ازریابی شده تأثیر گذار بوده است. در کلیه صفات مورد بررسی رقم آذرشهر برتر از قولی قصه زنجان ظاهر گردید و نشاهای به طول 20 سانیمتر نسبت به بقیه اندازه نشاها برتری نشان دادند. لذا به عنوان مناسب ترین اندازه نشاء جهت کشت نشایی در شرایط مشابه آزمایش پیشنهاد می شود. واژه های کلیدی: پیاز خوراکی، کشت نشایی، اندازه نشاء، عملکرد های اقتصادی و بیولوژیکی، شاخص برداشتfa_IR
dc.format.extent406
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i2.7999
dc.titleمطالعه تاثیر سن و اندازه های متفاوت نشاء بر عملکردهای اقتصادی، بیولوژیکی، شاخص برداشت و برخی خصوصیات کیفی ارقام روز بلند و روز متوسط پیازخوراکیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue2


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد