| dc.contributor.author | کمری شاهملکی, سهیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | پیوست, غلامعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | الفتی, جمالعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:56:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:56:29Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:56:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:56:29Z | |
| dc.date.issued | 2011-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2011-03-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1389-12-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کمری شاهملکی, سهیلا, پیوست, غلامعلی, الفتی, جمالعلی. (1389). تاثیر اسید هومیک بر خصوصیات رویشی و جذب عناصر غذایی کاهو در سیستم لایه نازک محلول غذایی. علوم باغبانی, 24(2)doi: 10.22067/jhorts4.v1389i2.7988 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i2.7988 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_26489.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818020 | |
| dc.description.abstract | چکیده
اثرات مثبت مواد هومیکی بر رشد گیاهان مختلف توسط محققین زیادی ثابت شده و در نتیجه استفاده از این مواد اغلب به عنوان یک روش مهم برای بهبود کیفیت محصول پیشنهاد می گردد. به منظور ارزیابی تاثیر اسید هومیک بر خصوصیات کمی و کیفی دو رقم کاهوی گلخانه ای `Lollo rossa` و `Javelina` آزمایش گلخانه ای در دانشگاه گیلان با استفاده از سیستم لایه نازک محلول غذایی در قالب طرح کاملا تصادفی در سه سطح مختلف اسید هومیک (صفر، 20 و 50 میلی گرم در لیتر) و با چهار تکرار به مرحله اجرا درآمد. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار اسید هومیک در هر دو رقم بر طول، وزن خشک برگ و عناصر غذایی مانند کلسیم، فسفر و منیزیم تاثیر معنی داری در سطح 5 درصد داشت. اما بین تیمارهای مختلف اسید هومیک از نظر وزن، تعداد برگ و ویتامین ث در رقم Lollo rossa و در رقم Javelina از نظر عرض، وزن، قطر و مواد جامد محلول تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. با توجه به نتایج این بررسی می توان برای ارقام Lollo rossa و Javelina مقدار 50 میلی گرم در لیتر اسید هومیک در محلول غذایی توصیه نمود.
واژه های کلیدی: رشد، عملکرد، کیفیت، Javelina، Lollo rossa | fa_IR |
| dc.format.extent | 147 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i2.7988 | |
| dc.title | تاثیر اسید هومیک بر خصوصیات رویشی و جذب عناصر غذایی کاهو در سیستم لایه نازک محلول غذایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 2 | |