| dc.contributor.author | شور, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | تهرانی فر, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | خوشنود یزدی, اصغر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:55:05Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:55:05Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:55:05Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:55:05Z | |
| dc.date.issued | 2010-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2010-09-21 | en_US |
| dc.date.submitted | 1389-06-30 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شور, محمود, تهرانی فر, علی, خوشنود یزدی, اصغر. (1389). اثر برخی عناصر غذایی کم مصرف بر صفات کمی گل مریم رقم دابل. علوم باغبانی, 24(1)doi: 10.22067/jhorts4.v1389i1.3651 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i1.3651 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_25990.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818005 | |
| dc.description.abstract | چکیده
گل مریم از مهمترین گلهای بریده در ایران و جهان به شمار میرود. در این تحقـیق اثر عناصر کـم مصــرف آهـن، روی، مس و منگـنز بر طـول خوشـه گل آذین، طول گل آذین، تعداد و قطر گلچه، قطر خوشه گل آذین و ماندگاری گلهای مریم در چهار طرح آزمایشی جداگانه در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار مطالعه گردید. غلظت های مورد استفاده صفر (شاهد)، 2، 4 و 6 میلی گرم در لیتر برای هر یک از کودها در نظر گرفته شد. کودهای مورد نظر به صورت محلول پاشی و در سه مرحله بکار برده شد. مرحله اول در زمان هشت برگی شدن گیاه (30روز پس از کاشت)، مرحله دوم یک ماه پس از مرحله اول و مرحله سوم یک ماه پس از مرحله دوم بود. نتایج آزمایش ها نشان داد، غلظت های 6 میلی گرم در لیتر سولفات آهن بر صفات طول گل آذین و تعداد گلچه، غلظت 2میلی گرم درلیتر بر طول خوشه و غلظت 4 میلی گرم در لیتر این کود بر باز شدن گلچه ها در سطح 1% معنی دار گردید. سولفات روی با غلظت 4 میلی گرم در لیتر بر صفات طول گل آذین، طول خوشه و تعداد گلچه موثر واقع شد و غلظت 6 میلی گرم در لیتر آن بر صفت درصد باز شدن گلچه ها در سطح 1% معنی دار گردید. غلظت های 2 میلی گرم در لیتر سولفات مس بر اندازه طول خوشه و تعداد گلچه، غلظت 6 میلی گرم در لیتر بر صفت درصد باز شدن گلچه ها و قطر گل آذین و غلظت 4 میلی گرم در لیتر نیز برطول گل آذین موثر واقع شد. سولفات منگنز با غلظت 6 میلی گرم در لیتر تقریبا کلیه صفات را تحت تاثیر قرار داد و ماندگاری گلها را به 4/12 روز رساند.
واژه های کلیدی: کودهای ریز مغذی، گل مریم و انبار مانی | fa_IR |
| dc.format.extent | 233 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i1.3651 | |
| dc.title | اثر برخی عناصر غذایی کم مصرف بر صفات کمی گل مریم رقم دابل | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 1 | |