| dc.contributor.author | سعیدی ابواسحاقی, کرامت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | امید بیگی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:53:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:53:08Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:53:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:53:08Z | |
| dc.date.issued | 2010-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2010-03-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1388-12-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سعیدی ابواسحاقی, کرامت اله, امید بیگی, رضا. (1388). بررسی تغییرات کمی و کیفی اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی (Rosa canina L.). علوم باغبانی, 23(2)doi: 10.22067/jhorts4.v1388i2.2563 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i2.2563 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_25412.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817984 | |
| dc.description.abstract | چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر اقلیم جنوب غرب ایران بر کمیت و کیفیت اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی در 5 منطقه شامل سمیرم (استان اصفهان)، کیار وگردبیشه (استان چهارمحال و بختیاری)، یاسوج و میمند (استان کهگیلویه و بویراحمد) انجام شد. استخراج روغن با دستگله سوکسله و تجزیه اسیدهای چرب با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) صورت پذیرفت. بیشترین و کمترین درصد روغن به ترتیب از میمند (05/11%) و کیار (15/8%) بدست آمد. پنج اسید چرب عمده شناسایی شده در روغن بذور نسترن کوهی به ترتیب شامل لینولئیک، اولئیک، لینولنیک، پالمتیک و استئاریک بودند. نتایج نشان دادند که تفاوت در میزان اسیدهای چرب در مناطق تحت مطالعه معنی دار بود (01/0>P). بیشترین میزان اسید لینولئیک، اولئیک و لینولنیک به ترتیب از مناطق گردبیشه (09/52%)، سمیرم (47/40%) و کیار (47/17%) بدست آمد. کمترین میزان اسید لینولئیک، اولئیک و لینولنیک به ترتیب از مناطق سمیرم (24/37%)، گردبیشه (69/22%) و میمند (85/12%) بدست آمد. بیشترین میزان اسید پالمتیک و استئاریک به ترتیب از مناطق میمند (91/4%) و کیار (88/3%)، و کمترین مقدار اسید پالمتیک و استئاریک از سمیرم (به ترتیب 04/4% و 17/2%) حاصل شد. بیشترین و کمترین میزان اسیدهای چرب غیراشباع به ترتیب از سمیرم (65/92%) و یاسوج (07/90%) به دست آمد. اختلافات بین میزان ترکیبات اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی در مناطق مورد مطالعه ناشی از تفاوت در فاکتورهای اقلیمی مناطق مورد مطالعه بود.
واژههای کلیدی: نسترن کوهی، اسیدچرب، بذر، جنوب غرب ایران | fa_IR |
| dc.format.extent | 170 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i2.2563 | |
| dc.title | بررسی تغییرات کمی و کیفی اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی (Rosa canina L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 2 | |