| dc.contributor.author | دارابی, دارابی | fa_IR |
| dc.contributor.author | بابالار, بابالار | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاشی, کاشی | fa_IR |
| dc.contributor.author | خدادادی, خدادادی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:52:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:52:28Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:52:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:52:28Z | |
| dc.date.issued | 2009-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2009-10-13 | en_US |
| dc.date.submitted | 1388-07-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دارابی, دارابی, بابالار, بابالار, کاشی, کاشی, خدادادی, خدادادی. (1388). آنالیز رشد و بررسی تغییرات کربوهیدراتهای غیر ساختمانی ساده هنگام تشکیل سوخ در ارقام پیاز در شرایط اقلیمی کرج. علوم باغبانی, 23(1)doi: 10.22067/jhorts4.v1388i1.1909 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i1.1909 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_25249.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817977 | |
| dc.description.abstract | چکیده
به منظور آنالیز رشد و بررسی تغییرات کربوهیدراتهای غیر ساختمانی ساده (ساکارز،گلوکز و فروکتوز) در هنگام تشکیل سوخ در ارقام قرمز آذرشهر، زرگان، سفید نیشابور و سفید قم آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. بذور در اواسط اسفند درخزانه کشت و اواخر اردیبهشت به زمین اصلی منتقل شدند. شروع تشکیل سوخ با تجمع کربوهیدراتها درغلاف برگ همراه بود. قبل و بعد از تشکیل سوخ (حدود20روز بعد از تشکیل سوخ) حداکثر مقدار کربوهیدراتهای غیر ساختمانی ساده به رقم سفید قم تعلق داشت. حداکثر و حداقل درصد افزایش کربوهیدراتهای غیر ساختمانی ساده به ترتیب مربوط به گلوکز و ساکارز بود. نتایج آنالیز رشد مشخص نمود که در همه ارقام مورد بررسی، مرحله رشد کند تا حدود 75 روز بعد از جوانه زدن ادامه داشته و سپس مرحله رشد سریع برگ آغاز شد. در رقم زرگان زودتر تشکیل شدن سوخ و بالاتر بودن سرعت رشد این اندام در بیشتر دوره رشد ونمو اندام مزبور سبب افزایش عملکرد این رقم نسبت به سایر ارقام گردید. همبستگی مثبت و معنی داری در سطح 1% (48 % r=) بین سرعت رشد نسبی و سرعت آسمیلاسیون خالص مشاهده شد. رقم زرگان حداکثر عملکرد کل و قابل فروش را تولید نمود و این رقم برای کشت درمنطقه کرج توصیه میشود.
واژههای کلیدی: پیاز، عملکرد،کربوهیدرات، آنالیز رشد، سرعت آسمیلاسیون خالص | fa_IR |
| dc.format.extent | 291 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i1.1909 | |
| dc.title | آنالیز رشد و بررسی تغییرات کربوهیدراتهای غیر ساختمانی ساده هنگام تشکیل سوخ در ارقام پیاز در شرایط اقلیمی کرج | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 1 | |