| dc.contributor.author | افشاری, افشاری | fa_IR |
| dc.contributor.author | طلایی, طلایی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادقی, صادقی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:50:52Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:50:53Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:50:52Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:50:53Z | |
| dc.date.issued | 2008-04-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2009-04-25 | en_US |
| dc.date.submitted | 1388-02-05 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | افشاری, افشاری, طلایی, طلایی, صادقی, صادقی. (1387). بررسی برخی ترکیبات موجود در میوه پسته و تاثیر انواع دانه گرده بر خصوصیات کمی و کیفی آنها. علوم باغبانی, 22(2)doi: 10.22067/jhorts4.v1387i2.1081 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1387i2.1081 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_24934.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817960 | |
| dc.description.abstract | چکیده
به منظور بررسی اثرات زنیا ( Xenia ) و متازنیا ( Metaxenia ) از بین ژنوتیپهای نر مشخص شده در ایستگاه تحقیقات پسته واقع در رفسنجان ، 4 ژنوتیپ نر که دوره گلدهی آنها با دوره گلدهی 3 رقم ماده کله قوچی ، اوحدی و احمد آقایی همپوشانی داشت انتخاب گردیدند . لذا با استفاده از طرح کرتهای خورد شده درقالب بلوکهای کامل تصادفی آزمایشات مختلفی طی سالهای 1384 و 1385 انجام گردید . تنها وزن کل میوه و پوکی آنها تحت تاثیر نوع دانه گرده قرار گرفتند. بیشترین وزن میوهها مربوط به میوههای رقم کله قوچی(4/3 گرم) و کمترین مقدار وزنی را میوههای رقم اوحدی(2/2گرم) داشتند. بیشترین درصد پوکی میوهها در سال اول مربوط به میوههای رقم احمد آقایی(27%) و گرده R27 بالاترین درصد پوکی را در هر 2 سال تحقیق بوجود آورد(33% و 25%). بهر حال گرده ژنوتیپ نر N16 کمترین پوکی و بیشترین وزن میوهها را موجب گردید. بالاترین درصد چربی در مغز میوههای رقم احمد آقایی (92/52 % ) مشاهده گردید . از بین فاکتورهای مختلف و اثرات متقابل بین آنها تنها اثر متقابل نوع گرده و رقم بر درصد چربی میوه در سطح 5% معنی دار بود . بنابراین گرده R27 وN16 بیشترین میزان درصد چربی را در مغز میوه رقم احمد آقایی پدید آوردند ( 7/58 و7/57 درصد ) . نوع دانه گرده تنها بر مقدار اسیدهای چرب مریستولئیک و پالمیتولئیک اثر گذار بود . مقدار عناصر ماکرو و میکرواندازه گیری شده در مغز و پوست سبز 3 رقم پسته تفاوت آماری مشخص داشت. اثر متقابل نوع دانه گرده و رقم بر مقدار عناصر پوست سبز اثر گذار نبود اما بر روی ازت ، فسفر ، پتاسیم ، آهن و بور مغز میوهها در سطح 1% اثر گذاربود .
واژههای کلیدی: احمد آقایی، اوحدی، کله قوچی، زنیا، متازنیا، اسیدهای چرب | fa_IR |
| dc.format.extent | 256 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1387i2.1081 | |
| dc.title | بررسی برخی ترکیبات موجود در میوه پسته و تاثیر انواع دانه گرده بر خصوصیات کمی و کیفی آنها | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 2 | |