نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآجیلی لاهیجی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی ترکاشوند, علیfa_IR
dc.contributor.authorمحنت کش, عبدالمحمدfa_IR
dc.contributor.authorنویدی, میرناصرfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:47:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:47:26Z
dc.date.available1400-03-19T21:47:26Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:47:26Z
dc.date.issued2020-02-20en_US
dc.date.issued1398-12-01fa_IR
dc.date.submitted2019-07-22en_US
dc.date.submitted1398-04-31fa_IR
dc.identifier.citationآجیلی لاهیجی, علی, محمدی ترکاشوند, علی, محنت کش, عبدالمحمد, نویدی, میرناصر. (1398). تعیین مهمترین عوامل موثر بر عملکرد باغات زیتون شمال ایران. علوم باغبانی, 33(4), 743-755. doi: 10.22067/jhorts4.v33i4.82069fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.82069
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_37163.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817924
dc.description.abstractیکی از روش­های نوین در ارزیابی اراضی نسبت به کاربری­های مختلف، مدل­سازی یا شبیه­سازی کاربری مورد نظر است. با توجه به اهمیت عوامل موثر بر عملکرد باغات زیتون کشور، این ارزیابی در شمال ایران در بیش از 80 باغ زیتون شهرستان رودبار استان گیلان که مهمترین باغات زیتون کشور واقع شده است با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی انجام شد. عملکرد محصول باغات زیتون تحت تاثیر عوامل مختلف خاکی، آبی، توپوگرافی و اقلیمی می­باشند، که در مجموع بیست و هشت عامل موثر بر عملکرد زیتون انتخاب و به عنوان متغیرهای ورودی مدل انتخاب شدند. این متغیرها عبارت بودند از خصوصیات خاک شامل EC، میزان مواد خنثی شونده (TNV)، درصد کربن آلی، فسفر قابل جذب، پتاسیم قابل جذب، درصد رس و درصد سیلت، خصوصیات آب آبیاری شامل EC و میزان آب آبیاری، خصوصیات توپوگرافی شامل ارتفاع و شیب، غلظت عناصر غذایی در برگ شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن و روی، عوامل اقلیمی شامل ساعات آفتابی، میزان تبخیر، میزان متوسط دما به عنوان متغیرهای ورودی و عملکرد محصول به عنوان خروجی مدل­­های شبکه عصبی مصنوعی در نظر گرفته شد. نمونه­­های خاک، آب و برگ از باغات به طور همزمان در مرداد ماه جمع آوری شده و عوامل توپوگرافی از طریق میان­یابی در محیط GIS و با استفاده از نرم­افزار  ArcGisبدست آمد و اطلاعات مربوط به عوامل اقلیمی نیز از ایستگاه‌های هواشناسی منطقه و روش میان­یابی بدست آمد. پس از تعیین بهترین ساختار شبکه عصبی با میزان R آزمون 80 درصد، به کمک آنالیز حساسیت به روش Hill، عکس­العمل مدل به هر یک از متغیرهای ورودی بررسی و مهمترین فاکتورهای تأثیرگذار بر عملکرد محصول زیتون به دست آمد. بر اساس نتایج آنالیز حساسیت، مهم­ترین پارامترهای مؤثر در عملکرد محصول زیتون، به ترتیب نیتروژن برگ، فسفر خاک، تبخیر زمستان، تبخیر تابستان، میانگین دمای پاییز، ساعات آفتابی تابستان، میزان پتاسیم برگ، شوری خاک، شوری آب و شیب می­باشند. که به طور خلاصه می­توان به الویت تامین عناصر غذایی ماکرو المنت مانند نیتروژن و فسفر و تامین رطوبت مورد نیاز با توجه به تبخیر منطقه حتی در فصل زمستان برای باغداران تاکید نمود.fa_IR
dc.format.extent574
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.82069
dc.subjectآنالیز حساسیتfa_IR
dc.subjectزیتونfa_IR
dc.subjectشبکه عصبی مصنوعیfa_IR
dc.subjectگیلانfa_IR
dc.subjectمدل سازیfa_IR
dc.titleتعیین مهمترین عوامل موثر بر عملکرد باغات زیتون شمال ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،رشتfa_IR
dc.contributor.departmentواحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهرانfa_IR
dc.contributor.department.fa_IR
dc.contributor.department.fa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue4
dc.citation.spage743
dc.citation.epage755


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد