نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشکوهیان, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorلطافتی, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorفتحی آچاچلوئی, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorاصغری, علیfa_IR
dc.contributor.authorالفتی, ربابfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:46:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:46:00Z
dc.date.available1400-03-19T21:46:00Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:46:00Z
dc.date.issued2021-02-19en_US
dc.date.issued1399-12-01fa_IR
dc.date.submitted2020-06-09en_US
dc.date.submitted1399-03-20fa_IR
dc.identifier.citationشکوهیان, علی اکبر, لطافتی, فرزاد, فتحی آچاچلوئی, بهرام, اصغری, علی, الفتی, رباب. (1399). بررسی اثر زئین ذرت و گلوتن گندم، بر شاخص‌های کیفی و انبارمانی انگور رسمی مشکین. علوم باغبانی, 34(4), 693-703. doi: 10.22067/jhorts4.v34i4.87246fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.87246
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_37469.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817909
dc.description.abstractاین پژوهش، به‌ منظور بررسی اثرات پوشش‌های حاوی گلوتن و زئین (صفر، 2، 4 و 6 درصد)، بر کیفیت پس از برداشت میوه‌ی انگور رقم رسمی مشکین(Vitis vinifera cv.Rasmi Meshki) به­صورت فاکتوریل بر پایه‌ی طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. بدین منظور شاخص‌های اسیدیته، مواد جامد محلول، اسید کل، نشاسته، آنتوسیانین، مزه، حفظ ظاهر میوه، نسبت مواد جامد محلول به اسید کل، درصد کاهش وزن، ویتامین ث و سفتی میوه در 30 روز بعد از اعمال تیمارها و نگهداری انگور در دمای صفر درجه‌ی سانتی­گراد و میزان رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان دادند که کاربرد زئین، بر روی صفات مواد جامد محلول، حفظ ظاهر میوه، ویتامین ث و کاهش وزن در سطح احتمال یک درصد و بر روی شاخص رسیدن (نسبت مواد جامد محلول به اسید کل) در سطح احتمال پنج درصد، اثر معنی‌داری داشت. کاربرد گلوتن بر روی صفات مواد جامد محلول، آنتوسیانین، حفظ ظاهر میوه، درصد کاهش وزن و ویتامین ث میوه در سطح احتمال یک درصد و بر روی نشاسته‌ی میوه در سطح احتمال پنج درصد، اثر معنی‌داری داشت. اثرات متقابل تیمارهای گلوتن و زئین، بر روی صفات مواد جامد محلول، حفظ ظاهر میوه و ویتامین ث در سطح احتمال یک درصد و بر روی درصد کاهش وزن میوه، در سطح احتمال پنج درصد از نظر آماری، معنی‌دار بودند. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، مقدار بیشتری از آنتوسیانین (45/2 میلی­گرم در صد گرم) در تیمار 6 درصد گلوتن حفظ شده بود، در شاخص رسیدن میوه بهترین نتیجه (41) از تیمار 6 درصد زئین حاصل شد. مزه میوه در ترکیب تیماری زئین 6 درصد بدون مصرف گلوتن با امتیاز 5/8 جذابیت بیشتری داشت. همچنین بهترین نتایج در حفظ مقدار ویتامین ث (9/17 میلی­گرم در صد گرم وزن تازه)، مواد جامد محلول (24 بریکس)، ظاهر میوه (امتیاز 5/9) و کمترین کاهش وزن میوه (5/6 درصد) از ترکیب تیماری گلوتن و زئین 6 درصد حاصل شد.  بطور کلی سطوح گلوتن و زئین در تمام سطوح مورد آزمایش (از 2 تا 6 درصد) نسبت به تیمار‌های شاهد، توانسته­اند، کیفیت پس از برداشت میوه انگور را در طول مدت انبارمانی حفظ نمایند. با این وجود بهترین نتیجه در اغلب صفات مورد بررسی از ترکیب تیماری 6 درصد گلوتن و زئین بدست آمد.fa_IR
dc.format.extent1016
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.87246
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.subjectانگورfa_IR
dc.subjectعمر انبارداریfa_IR
dc.subjectنشاستهfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.titleبررسی اثر زئین ذرت و گلوتن گندم، بر شاخص‌های کیفی و انبارمانی انگور رسمی مشکینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی و فن‌آوری پس‌ازبرداشت ، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue4
dc.citation.spage693
dc.citation.epage703


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد