نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدیان, مریمfa_IR
dc.contributor.authorکاوه, حامدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:45:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:45:54Z
dc.date.available1400-03-19T21:45:54Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:45:54Z
dc.date.issued2021-02-19en_US
dc.date.issued1399-12-01fa_IR
dc.date.submitted2020-06-17en_US
dc.date.submitted1399-03-28fa_IR
dc.identifier.citationمحمدیان, مریم, کاوه, حامد. (1399). بررسی اثر میدان مغناطیسی، اسانس رازیانه و ژل آلوئه‌ورا بر قهوه‌ای شدن سیب تازه‌برش‌خورده رقم ̕گلدن دلیشز. علوم باغبانی, 34(4), 679-691. doi: 10.22067/jhorts4.v34i4.87363fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.87363
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_37457.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817908
dc.description.abstractباتوجه به حجم بالای ضایعات محصولات باغبانی و میوه­های تازه‌برش خورده، این تحقیق به منظور معرفی روشی مناسب برای نگهداری سیب تازه برش‌خورده با استفاده از اسانس گیاه دارویی رازیانه، ژل­آلوئه­ورا و اعمال میدان مغناطیسی در دو دمای مختلف انجام گرفت. در این مطالعه اثر اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare L.) به همراه ژل آلوئه­ورا در 3 سطح صفر، 10 و 25 میلی­لیتر بر لیتر و دو میدان مغناطیسی صفر و 60 میلی تسلا در 3 تکرار و هر تکرار 6 تیمار در طی 7 روز و در 2 دمای 8 و 25 درجه سانتی­گراد در ﻗﺎﻟـﺐ ﻓﺎﮐﺘﻮرﯾـﻞ ﺑـﺎ ﻃﺮح ﭘﺎﯾﻪ ﮐﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﯽ اﻧﺠـﺎم ﺷـﺪ، که درآن صفاتی از جمله کیفیت رنگ، SSC، pH، کاهش وزن فیزیولوژیک و میزان قهوه‌ای شدن مورد بررسی قرار گرفت. تمام تیمار‌ها به غیر از شاهد با ژل آلوئه ورا (Aloe vera) پوشش­دار شدند. نتایج نشان داد که وجود میدان مغناطیسی در همه­ی نمونه­های تیمارشده با ژل آلوئه­ورا باعث کاهش تخریب، اکسیداسیون و حفظ شکل ظاهری برش­های سیب شد. وجود ژل آلوئه­ورا در همه حالات باعث کاهش هدر رفت آب و تغییر کمتر در وزن ثانویه شد. در نمونه­های تیمار شده با سطوح مختلف اسانس رازیانه، رشد قارچ و باکتری در آنها دیده نشد ولی از نظر شکل ظاهری بسیار افت کیفیت و قهوه­ای شدن را به همراه داشت. در نمونه­های موجود در دمای 8 درجه سانتی­گراد و 25 درجه سانتی­گراد هیچکدام رشد کپک و قارچ مشاهده نشد. از نظر ظاهری سیب­های تیمار شده با اسانس 25 میلی­لیتر در لیتر، اکسیده­ و بازارپسندی خود را از دست دادند. استفاده از تیمار آلوئه­ورا به تنهایی و بدون اسانس به همراه میدان مغناطیسی 60 میلی‌تسلا بهترین تیمار مشخص شد. به طور کلی با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق، اعمال اسانس رازیانه که خواص آنتی­اکسیدانی دارد با غلظت کمتر برای جلوگیری از رشد قارچ و باکتری مفید بوده اما از نظر حفظ شکل ظاهری و کاهش تخریبی بافت و اکسید شدن مناسب نیست و باعث اکسید شدن سریع­تر آن می­شود. ژل­آلوئه­ورا در همه تیمارها باعث حفظ آب میوه و مانع کاهش وزن شد. با این وجود استفاده از ژل آلوئه­ورا و میدان مغناطیسی برای حفظ شکل ظاهری میوه سیب بسیار مفید است و قابلیت استفاده در این صنعت را دارا می­باشد.fa_IR
dc.format.extent838
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.87363
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectبارمیکروبیfa_IR
dc.subjectپوشش‌های خوراکیfa_IR
dc.subjectفرآوری پس از برداشتfa_IR
dc.titleبررسی اثر میدان مغناطیسی، اسانس رازیانه و ژل آلوئه‌ورا بر قهوه‌ای شدن سیب تازه‌برش‌خورده رقم ̕گلدن دلیشزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی، گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت‌حیدریهfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار باغبانی، گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت‌حیدریهfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue4
dc.citation.spage679
dc.citation.epage691


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد