نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعلمی, نورالهfa_IR
dc.contributor.authorخالقی, اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorجعفری زاده, زینبfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:45:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:45:31Z
dc.date.available1400-03-19T21:45:31Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:45:31Z
dc.date.issued2021-02-19en_US
dc.date.issued1399-12-01fa_IR
dc.date.submitted2019-09-30en_US
dc.date.submitted1398-07-08fa_IR
dc.identifier.citationمعلمی, نوراله, خالقی, اسماعیل, جعفری زاده, زینب. (1399). تأثیر اسید اسکوربیک بر رشد رویشی نهال‌های زیتون رقم ̕باغملک̔ در شرایط کم آبی. علوم باغبانی, 34(4), 621-632. doi: 10.22067/jhorts4.v34i4.83327fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.83327
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_37465.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817904
dc.description.abstractتنش کم آبی به خصوص برای درختان جوان محدودیت­هایی را ایجاد می­کند که می­تواند بر روند رشد رویشی گیاه تأثیرگذار باشد. اسید اسکوربیک یکی از ترکیباتی است که تا حدودی مقاومت گیاهان به تنش را بالا می­برد. لذا پژوهشی با هدف بررسی تأثیر غلظت­های مختلف اسید اسکوربیک (صفر، 250، 500 و 750 میلی‌گرم در لیتر) بر نهال­های زیتون رقم ̕باغملک̔ در شرایط کم آبی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گردید. در این آزمایش تیمارهای آبیاری شامل (100، 66 و 33 درصد آب قابل استفاده) بود. نتایج اثر برهمکنش آبیاری و اسید اسکوربیک نشان داد که در غلظت 250 میلی‌گرم در لیتر اسید اسکوربیک و تیمار 33 درصد آب قابل استفاده نسبت به شاهد وزن تر ریشه از 11/36 به 79/57 گرم، وزن خشک ریشه از 16/18 به 29/27 گرم، طول ساقه از 33/62 به 68 سانتی‌متر و سطح برگ از 5958 به 7123 سانتی‌متر مربع افزایش یافت. همچنین در غلظت 250 میلی‌گرم در لیتر اسید اسکوربیک و 66 درصد آب قابل استفاده در مقایسه با شاهد وزن تر ریشه از 66/37 به 49/51 گرم، وزن خشک ریشه از 74/21 به 65/22 گرم، وزن تر ساقه از 47/27 به 04/37 گرم، وزن خشک ساقه از 61/23 به 78/25 گرم، طول ساقه از 61 به 67 سانتی­متر و سطح برگ از 6722 به 7549 سانتی­متر مربع افزایش یافت. اثر متقابل اسید اسکوربیک و تیمار کم آبی نشان داد که غلظت 250 میلی­گرم در لیتر اسید اسکوربیک باعث افزایش محتوی نسبی آب در هر سه تیمار آبی به ترتیب 59، 50 و 54 درصد نسبت به تیمار شاهد (حدود 40 درصد) گردید. همچنین پتانسیل آب ساقه در تیمار آبی 33 درصد تا حدود 3/4- مگاپاسکال کاهش یافت درحالی­که استفاده از غلظت 250 میلی­گرم در لیتر اسید اسکوربیک باعث گردید تا پتانسیل آب ساقه تا حدود 9/3- افزایش یابد. به طور کلی نتایج نشان داد که تیمار اسید اسکوربیک در نهال­های زیتون باعث کاهش اثر منفی تنش کم آبی می­گردد.fa_IR
dc.format.extent663
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.83327
dc.subjectپتانسیل آب ساقهfa_IR
dc.subjectخصوصیات رویشیfa_IR
dc.subjectمحتوی نسبی آبfa_IR
dc.titleتأثیر اسید اسکوربیک بر رشد رویشی نهال‌های زیتون رقم ̕باغملک̔ در شرایط کم آبیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد میوه‌کاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue4
dc.citation.spage621
dc.citation.epage632


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد