نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسید حاجی زاده, حنیفهfa_IR
dc.contributor.authorصفخانی, شهلاfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:43:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:43:12Z
dc.date.available1400-03-19T21:43:12Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:43:12Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-11-29en_US
dc.date.submitted1394-09-08fa_IR
dc.identifier.citationسید حاجی زاده, حنیفه, صفخانی, شهلا. (1396). بررسی اثر سالیسیلیک اسید در جلوگیری از آسیب سرما در گوجه فرنگی گیلاسی (Lycopersicun esculentum cv. Messina). علوم باغبانی, 31(3), 517-532. doi: 10.22067/jhorts4.v31i3.51793fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.51793
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36202.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817880
dc.description.abstractسرما یکی از عوامل محدود کننده در تولید گوجه فرنگی محسوب می‌شود. تحمل به سرما در طی انبارداری یکی از شاخصه های مهم نگهداری محصولات باغی به شمار می‌رود. در این راستا آزمایش فاکتوریل برپایه طرح کاملا تصادفی به منظور اثر تیمار سالیسیلیک اسید در دوره‌های پیش و پس از برداشت روی ماندگاری گوجه فرنگی گیلاسی در دمای پایین انجام شد. بوته‌ها یکبار در مرحله تشکیل میوه با آب مقطر و سالیسیلیک اسید 75/0 میلی‌مولار و بار دوم میوه‌های هر دو بوته در مرحله رسیده کامل با همان غلظت‌های سالیسیلیک اسید تیمار شده (آب مقطر-آب مقطر، آب مقطر- سالیسیلیک اسید، سالیسیلیک اسید- آب مقطر، سالیسیلیک اسید- سالیسیلیک اسید) و به مدت 5 هفته در دمای 1 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که اثر سالیسیلیک اسید در مرحله پیش از برداشت بر روی آسیب سرمازدگی معنی‌دار بود و میوه های شاهد و تیمار شده به ترتیب 66/16 و38/1درصد آسیب را داشتند. بیشترین میزان مواد جامد محلول کل درهفته پنجم و اسیدیته در هفته چهارم مربوط به ترکیب تیماری سالیسیلیک اسید-آب مقطر می باشد که نشان می دهد تیمار پیش از برداشت سالیسیلیک اسید ضمن افزایش خصوصیات کیفی میوه، میزان پرولین و کربوهیدرات و افزایش فعالیت گایاکول پراکسیداز موجب کاهش آسیب غشای سلول شد. بطور کلی تاثیر تیمار پیش از برداشت سالیسیلیک اسید در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری گوجه فرنگی گیلاسی محسوس تر از تیمار پس از برداشت بود ولی با این وجود میوه های شاهد بهترین طعم را نسبت به سایر تیمارها در هفته پنجم داشتند.fa_IR
dc.format.extent763
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.51793
dc.subjectتنش سرماfa_IR
dc.subjectگوجه چریfa_IR
dc.subjectعمر انباری و کیفیت میوهfa_IR
dc.titleبررسی اثر سالیسیلیک اسید در جلوگیری از آسیب سرما در گوجه فرنگی گیلاسی (Lycopersicun esculentum cv. Messina)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه مراغهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه مراغهfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue3
dc.citation.spage517
dc.citation.epage532


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد