| dc.contributor.author | اصغری, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | آذرشریف, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | تاجیک, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرخزاد نانساء, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:43:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:43:07Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:43:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:43:07Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-08-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-05-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اصغری, محمدرضا, آذرشریف, زهرا, تاجیک, حسین, فرخزاد نانساء, علیرضا. (1397). تأثیر پوشش صمغ باریجه، اسانس زیرهسبز و کلرور کلسیم بر ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی گیلاس رقم سیاهمشهد. علوم باغبانی, 32(4), 665-680. doi: 10.22067/jhorts4.v32i4.74615 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.74615 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36676.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817879 | |
| dc.description.abstract | استفاده از مواد شیمیایی برای کنترل ضایعات و حفظ کیفیت محصولات برداشت شده به دلیل اثرات مضر بر محیط زیست با محدودیتهای جدی روبرو است. اخیراً پوششهای خوراکی پتانسیل خوبی در حفظ کیفیت و ایمنی میوه و سبزیهای مختلف از خود نشان دادهاند. تأثیر پوشش صمغ باریجه (در غلظتهای صفر، 1، 2 و 3 درصد وزنی/حجمی)، اسانس زیره سبز (در غلظتهای صفر، 100 و 200 میکرولیتر در لیتر) و کلرور کلسیم (در غلظتهای صفر و یک درصد وزنی/حجمی) بر واکنشهای فیزیولوژیکی و کیفی میوه گیلاس رقم سیاه مشهد (Prunus avium cv. Siah Mashhad) مورد بررسی قرار گرفت. میوههای پوششدار شده به مدت 30 روز در دمای 1±2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد در انبار (پخچال) نگهداری شدند. ارزیابی کیفی میوهها در ابتدای نگهداری، پس از 15 و 30 روز نگهداری در دمای 1±2 درجه سانتیگراد بهعلاوه یک روز نگهداری در دمای 20 درجه سانتیگراد انجام گرفت. پوشش صمغ باریجه، اسانس زیره سبز و کلرور کلسیم نهتنها سرعت افزایش pH و مواد جامد محلول را کاهش دادند، بلکه بهطور مؤثری اسیدهای آلی کل، محتوی آب و درصد رطوبت میوه، فعالیت آنزیم فنیل آلانینآمونیالیاز، فنول و فلاونوئید کل میوه را در سطح بالا حفظ نمودند. همچنین در پایان مدت نگهداری بافت میوههای تیمار شده با یک درصد وزنی/حجمی کلرور کلسیم محتوی پرولین بالاتر و مالوندیآلدهید کمتر داشتند. ترکیب صمغ باریجه، اسانس زیره سبز و کلرور کلسیم با همدیگر به صورت معنیداری تأثیر بیشتری نسبت به کاربرد جداگانه تیمارها برکاهش فرآیندهای پیری، حفظ صفات کیفی، ترکیبات آنتیاکسیدانی و ماندگاری میوه گیلاس داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 420 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.74615 | |
| dc.subject | روشهای جایگزین سموم | fa_IR |
| dc.subject | صمغ باریجه | fa_IR |
| dc.subject | کلریدکلسیم | fa_IR |
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.subject | ماندگاری | fa_IR |
| dc.title | تأثیر پوشش صمغ باریجه، اسانس زیرهسبز و کلرور کلسیم بر ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی گیلاس رقم سیاهمشهد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 665 | |
| dc.citation.epage | 680 | |