نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاصغری, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorآذرشریف, زهراfa_IR
dc.contributor.authorتاجیک, حسینfa_IR
dc.contributor.authorفرخزاد نانساء, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:43:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:43:07Z
dc.date.available1400-03-19T21:43:06Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:43:07Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-08-05en_US
dc.date.submitted1397-05-14fa_IR
dc.identifier.citationاصغری, محمدرضا, آذرشریف, زهرا, تاجیک, حسین, فرخزاد نانساء, علیرضا. (1397). تأثیر پوشش صمغ باریجه، اسانس زیره‌سبز و کلرور کلسیم بر ویژگی‌های کیفی و بیوشیمیایی گیلاس رقم سیاه‌مشهد. علوم باغبانی, 32(4), 665-680. doi: 10.22067/jhorts4.v32i4.74615fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.74615
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36676.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817879
dc.description.abstractاستفاده از مواد شیمیایی برای کنترل ضایعات و حفظ کیفیت محصولات برداشت‌ شده به دلیل اثرات مضر بر محیط زیست با محدودیت‌های جدی روبرو است. اخیراً پوشش‌های خوراکی پتانسیل خوبی در حفظ کیفیت و ایمنی میوه و سبزی‌های مختلف از خود نشان داده‌اند. تأثیر پوشش صمغ باریجه (در غلظت‌های صفر، 1، 2 و 3 درصد وزنی/حجمی)، اسانس زیره سبز (در غلظت‌های صفر، 100 و 200 میکرولیتر در لیتر) و کلرور کلسیم (در غلظت‌های صفر و یک درصد وزنی/حجمی) بر واکنش‌های فیزیولوژیکی و کیفی میوه گیلاس رقم سیاه مشهد (Prunus avium cv. Siah Mashhad) مورد بررسی قرار گرفت. میوه‌های پوشش‌دار شده به مدت 30 روز در دمای 1±2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد در انبار (پخچال) نگهداری شدند. ارزیابی کیفی میوه‌ها در ابتدای نگهداری، پس از 15 و 30 روز نگهداری در دمای 1±2 درجه سانتی‌گراد به‌علاوه یک روز نگهداری در دمای 20 درجه سانتی‌گراد انجام گرفت. پوشش صمغ باریجه، اسانس زیره سبز و کلرور کلسیم نه‌تنها سرعت افزایش pH و مواد جامد محلول را کاهش دادند، بلکه به‌طور مؤثری اسیدهای آلی کل، محتوی آب و درصد رطوبت میوه، فعالیت آنزیم فنیل آلانین‌آمونیالیاز، فنول و فلاونوئید کل میوه را در سطح بالا حفظ نمودند. همچنین در پایان مدت نگهداری بافت میوه‌های تیمار شده با یک درصد وزنی/حجمی کلرور کلسیم محتوی پرولین بالاتر و مالون‌دی‌آلدهید کمتر داشتند. ترکیب صمغ باریجه، اسانس زیره سبز و کلرور کلسیم با همدیگر به صورت معنی­داری تأثیر بیشتری نسبت به کاربرد جداگانه تیمارها برکاهش فرآیندهای پیری، حفظ صفات کیفی، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ماندگاری میوه گیلاس داشت.fa_IR
dc.format.extent420
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.74615
dc.subjectروش‌های جایگزین سمومfa_IR
dc.subjectصمغ باریجهfa_IR
dc.subjectکلریدکلسیمfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.subjectماندگاریfa_IR
dc.titleتأثیر پوشش صمغ باریجه، اسانس زیره‌سبز و کلرور کلسیم بر ویژگی‌های کیفی و بیوشیمیایی گیلاس رقم سیاه‌مشهدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue4
dc.citation.spage665
dc.citation.epage680


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد