نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشهریاری, فرج اللهfa_IR
dc.contributor.authorتنهائیان, عباسfa_IR
dc.contributor.authorاخلاقی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorنظیفی, نرگسfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:42:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:42:43Z
dc.date.available1400-03-19T21:42:42Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:42:43Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-04-18en_US
dc.date.submitted1397-01-29fa_IR
dc.identifier.citationشهریاری, فرج الله, تنهائیان, عباس, اخلاقی, مهدی, نظیفی, نرگس. (1397). مقایسه عملکرد اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی با یک پپتید نوترکیب در کنترل عوامل مهم بیماری‌زای قارچ خوراکی تکمه‌ای سفید. علوم باغبانی, 32(4), 615-628. doi: 10.22067/jhorts4.v32i4.72136fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.72136
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36646.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817875
dc.description.abstractدر پژوهش حاضر اسانس گیاهان‌ زیره سبز (Cuminum cyminum)، آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و دو عصاره‌ی اِتانولی گیاهان کندل (Dorema ammoniacum) و چویل (Ferulago angulata) در مقایسه با یک پپتید نوترکیب کایمری (لاکتوفرسین-لاکتوفرامپین) که از مهمترین اجزا ضد میکروبی شیر شتر می‌باشد جهت مهار عوامل بیماریزای قارچ خوراکی تکمه‌ای سفید، شامل باکتری Pseudomonas tolaasii و قارچ Trichoderma harzianum مورد ارزیابی قرار گرفتند. اسانس‌گیری با استفاده از کلونجر و عصاره‌ها با استفاده حلال متانول 80 درصد و با روش خیساندن بدست آمد. پپتید نوترکیب کایمری از سلول‌های کلیه جنین انسان (HEK 293) استحصال شد. خصوصیات ضد باکتریایی و قارچی ترکیبات مورد آزمایش به ترتیب با استفاده از روش دیسک و اختلاط با محیط کشت بررسی گردید. حداقل غلظت بازداندگی (MIC) و حداقل غلظت کُشندگی برای باکتری (MBC) و قارچ (MFC) محاسبه شد. تمام آزمایش‌ها با سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام پذیرفت. نتایج ارزیابی‌های ضد باکتریایی نشان داد که پپتید کایمری، در غلظت 20 میکروگرم بر میلی‌لیتر بیشترین‌ عملکرد را با میانگین قطر هاله بازدارنده 2/32 میلی‌متر در بین ترکیبات مورد بررسی داشت و بعد از آن اسانس زیره سبز و عصاره کندل به ترتیب با هفت و شش میلی‌متر دارای بیشترین اثر ضد باکتریایی بودند. نتیجه اثرات ضد قارچی ترکیبات مورد آزمایش در مدت زمان هفت روز نشان داد که اسانس‌های گیاهان زیره سبز و آویشن شیرازی بطور کامل از رشد قارچ T. harzianum جلوگیری کردند و بعد از آن عصاره گیاهان کندل و چویل با میانگین رشد کُلنی قارچ به میزان 26 و 66/60 میلی‌متر بیشترین اثر ضد قارچی را دارا بودند. کمترین اثر ضد قارچی در مورد پپتید نوترکیب کایمری بدست آمد. با توجه به نتایج این پژوهش، پپتید کایمری اثرات ضد باکتریایی بیشتری در مقایسه با اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی دارا بود و در مقابل اسانس‌ها و عصاره‌ها در مقایسه با پپتید مورد آزمایش از توان ضد قارچی بیشتری برخوردار بودند.fa_IR
dc.format.extent1037
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.72136
dc.subjectاسانس گیاهیfa_IR
dc.subjectاثرضد میکروبیfa_IR
dc.subjectپپتید کایمریfa_IR
dc.subjectعصاره گیاهیfa_IR
dc.subjectقارچ تکمه‌ای سفیدfa_IR
dc.titleمقایسه عملکرد اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی با یک پپتید نوترکیب در کنترل عوامل مهم بیماری‌زای قارچ خوراکی تکمه‌ای سفیدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentفردوسیfa_IR
dc.contributor.departmentفردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentفردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentفردوسیfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue4
dc.citation.spage615
dc.citation.epage628


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد